Γ. Μπουτάρης : Με το Pride τιμούμε τη διαφορετικότητα»

11/06/2013
antivirus magazine διαφήμιση

«Δεν κάνουμε ούτε πανηγύρι, ούτε καρναβάλι, ούτε τουρισμό, με το Gay Pride τιμούμε τη διαφορετικότητα». Αυτό ήταν το σχόλιο που έκανε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε με αφορμή το 2ο Thessaloniki Gay Pride.

H εκδήλωση Υπερηφάνειας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή και το ερχόμενο Σάββατο στην πόλη, υπό την αιγίδα του δήμου.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι: «πάντα υπάρχουν αντιδράσεις σε μια καινούρια πραγματικότητα». Τόνισε, επιπλέον, ότι: «στην κοινωνία που θέλουμε να χτίσουμε, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται χωρίς να υφίσταται καταπίεση».

Τέλος, ο δήμαρχος χαρακτήρισε «γελοία» την αντίληψη όσων πιστεύουν ότι η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης στηρίζει το Gay Pride για τουριστικούς λόγους.

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές, «Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκη» και «HOMOphonia – Thessaloniki Pride» υποστήριξαν πως το Φεστιβάλ είναι μια πολυσυλλεκτική γιορτή και διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Διεθνώς διοργανώνονται παρόμοια φεστιβάλ. Στόχος μας ήταν η διοργάνωση κάτι παρόμοιου και στη Θεσσαλονίκη και το πετύχαμε μετά την αλλαγή σε επίπεδο δήμου στην πόλη» ανέφερε ο εκπρόσωπος του “HOMOphonia”, Νίκος Χατζητρύφων.

Για το 2ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας αναμένονται συμμετοχές από όλη τη χώρα αλλά και από τα Βαλκάνια. Ο αριθμός των ατόμων που θα λάβουν μέρος στις διήμερες εκδηλώσεις αναμένεται να είναι διπλάσιος από την περσινή διοργάνωση.

Κατά το διήμερο των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν event στην πόλη, ενώ το Σάββατο θα γίνει παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!