Linda Riley κατά νέων διχαστικών tweets από την JK Rowling

Η ιδρύτρια της Λεσβιακής Εβδομάδας Ορατότητας, Linda Riley, “έκραξε” την JK Rowling ως το “τέλειο παράδειγμα του πώς να μην είσαι σύμμαχος” των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ

Η Εβδομάδα Λεσβιακής Ορατότητας, η οποία τιμά τις λεσβίες και όλες τις queer γυναίκες και τα non binary άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ξεκίνησε τη Δευτέρα 25 Απριλίου.

Αλλά η JK Rowling, συγγραφέας των βιβλίων “Χάρι Πότερ” και γνωστή για τις τρανσφοβικές της απόψεις, αποφάσισε να τιμήσει την περίσταση “χαιρετίζοντας την ανθεκτικότητα και το θάρρος της εμπνευσμένης φίλης [της]”, της συνιδρύτριας της LGB Alliance, Allison Bailey.

Η Bailey, δικηγόρος, μηνύει επί του παρόντος τη φιλανθρωπική οργάνωση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ “Stonewall” και την εταιρεία νομικής υποστήριξης, Garden Court Chambers, στην οποία δούλευε, για διακρίσεις, αφού υποβλήθηκε σε εσωτερική έρευνα σχετικά με αναρτήσεις κατά των τρανς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη συμμετοχή της στην LGB Alliance.

Η LGB Alliance έχει χαρακτηριστεί ως “ομάδα μίσους κατά των τρανς” από υψηλού προφίλ ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστές, οργανώσεις και βουλευτές. Η σκιώδης υπουργός Ισότητας των Εργατικών, Taiwo Owatemi, έχει δηλώσει ότι η συγκεκριμένη ομάδα “θα πρέπει να απορριφθεί από όλους εκείνους που πιστεύουν στην ισότητα”. Η LGB Alliance αρνείται ότι είναι τρανσφοβική.

Σε απάντηση στην JK Rowling, η Linda Riley, λεσβία ακτιβίστρια, εκδότρια και διευθύνουσα σύμβουλος του περιοδικού DIVA και ιδρύτρια της Εβδομάδας Λεσβιακής Ορατότητας, έγραψε στο Twitter: “Ουάου! Σίγουρα δεν δημιούργησα την Εβδομάδα Λεσβιακής Ορατότητας για να μπορέσουν άνθρωποι όπως η JK Rowling να τη χρησιμοποιήσουν ως όχημα για να προκαλέσουν περισσότερο μίσος στην κοινότητά μας.”

“Αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα για το πώς να μην είσαι σύμμαχος”. Η Riley πρόσθεσε τα hashtags “I stand with Stonewall”, και “L with the T”.

Η Ρόουλινγκ βρήκε την ευκαιρία για μια ακόμη ανάρτηση κατά των τρανς, γράφοντας στο Twitter: “Προφανώς ανακινεί το μίσος η ανάρτηση φωτογραφιών μαύρων λεσβιών που διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους, οπότε ορίστε μια φωτογραφία της Alex Drummond, λευκής, γενειοφόρας, εγκεκριμένης από το Stonewall λεσβίας”.

Η Drummond, ψυχοθεραπεύτρια και φωτογράφος που είναι επίσης τρανς γυναίκα και λεσβία, έχει αντιμετωπίσει ανελέητη διαδικτυακή κακοποίηση, ενώ στο παρελθόν έχει γίνει αντικείμενο ρατσιστικών tweets από την Rowling, επειδή έχει μούσι.

Η Riley δήλωσε στο PinkNews: “Η συνεχής προσπάθεια της JK Rowling να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της για να προκαλέσει διχασμό μεταξύ των ΛΟΑΤΚΙ γυναικών είναι επιζήμια για την κοινότητα. Μην ξεχνάτε – μιλάει μόνο για μια μικρή μειοψηφία των λεσβιών”.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




Δες και αυτό!