Τελευταίο αντίο στην Elizabeth Taylor

25/03/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Σε κοιμητήριο λίγο έξω από το Los Angeles αναπαύεται, πλέον, η Elizabeth Taylor, στο ίδιο όπου έχει ταφεί και ο φίλος της Michael Jackson. Πολλοί περίμεναν ότι η Elizabeth Taylor θα αναπαυόταν στο Westwood του Los Angeles, δίπλα στους γονείς της ή στην Ελβετία δίπλα στον πρώην σύζηγο της Richard Burton.

Η κηδεία της ηθοποιού πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο, ένα τέταρτο μετά την προκαθορισμένη ώρα -μετά από απαίτηση που είχε εκφράσει η ίδια η Taylor. «Ήθελε να αργήσει ακόμα και στην ίδια της την κηδεία» είχε ζητήσει να αναφερθεί στην έναρξη της τελετής, σύμφωνα με τον ατζέντη της.

Η κηδεία έγινε στο Κοιμητήριο Forest Lawn Memorial Park στο Glendale, της California λίγο έξω από το Los Angeles. Παρόντες μόνο συγγενείς και λίγοι φίλοι.

Η τελετή διήρκεσε μία ώρα και περιλάμβανε κείμενα τα οποία διάβασαν ο γίος της Michael Wilding και η κόρη της Liza Burton, ενώ ο εγγονός της Rhys Tivey έπαιξε σε σόλο τρομπέτας το Amazing Grace. Ο ηθοποιός Colin Farrell – στενός φίλος της Taylor- διάβασε ένα ποίημα του Gerard Manley Hopkins.

Την θρησκευτική τελετή πραγματοποίησε ο ραββίνος Jerry Cutler, καθώς η Elizabeth Taylor είχε ασπαστεί τον ιουδαϊσμό, λίγο πριν τον γάμο της με τον Eddie Fisher το 1959.

Παρ’όλο που στην τελετή δεν παρευρέθηκαν πολλοί, το Broadway βρήκε τρόπο να αποχαιρετήσει τη μεγάλη πρωταγωνίστρια: στις 20:00 το βράδυ τα θέατρα του Broadway χαμήλωσαν τα φώτα τους για ένα λεπτό, προς τιμήν της μεγάλης σταρ.

Η οικογένεια της, είχε ζητήσει αντί λουλουδιών να γίνουν δωρεές στη μνήμη της, σε ιδρύματα κατά του AIDS και ειδικότερα στην AMFAR και το Elizabeth Taylor AIDS Foundation.

Η εκκλησία των Βαπτιστών του Westboro, η οποία είχε σκοπό να διαδηλώσει στην κηδεία της Elizabeth Taylor, δε πρόλαβε να το κάνει μιας και η κηδεία έγινε νωρίτερα από την ημερομηνία που περιμέναν.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!