Jake Gyllenhaal: «Η σχέση μου με τον Heath Ledger στο Brokeback Mountain βασίστηκε στη βαθιά αγάπη»

Κάποιες ταινίες δεν μπορείς να τις ξεχάσεις όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ο Jake Gyllenhaal μίλησε πρόσφατα στο Vanity Fair για την καριέρα του. Από την παιδική του ηλικία που έπαιζε ως ηθοποιός στο City Slickers μέχρι την ταινία δράσης Ambulance. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μίλησε επίσης για τη συνεργασία του με τον αείμνηστο Heath Ledger στο Brokeback Mountain.

«Η σχέση ανάμεσα σε μένα και τον Heath, ενώ κάναμε αυτή την ταινία, ήταν κάτι που βασίστηκε σε μια βαθιά αγάπη για πολλούς ανθρώπους που γνωρίζαμε και με τους οποίους μεγαλώσαμε στη ζωή μας», δήλωσε ο Gyllenhaal. «Ήταν ένας βαθύς σεβασμός για την αγάπη και τις σχέσεις».

Ο Gyllenhaal στη συνέχεια θυμάται πόσο σοβαρά πήρε ο Ledger την ταινία και το θέμα της. «Έγιναν πολλά αστεία για την ταινία, τη διακωμώδησαν κ.λπ.». «Η απόλυτη, όμως, αφοσίωση [του Ledger] στο πόσο σοβαρή και σημαντική ήταν η σχέση μεταξύ αυτών των δύο χαρακτήρων, μου έδειξε πόσο αφοσιωμένος ήταν ως ηθοποιός και πόσο αφοσιωμένοι ήμασταν και οι δύο στην ιστορία και την ταινία».

Ο Gyllenhaal περιέγραψε την εμπειρία των γυρισμάτων του Brokeback Mountain με τον Ledger ως μια «πραγματικά βαθιά και διασκεδαστική εμπειρία». «Περάσαμε τρεις εβδομάδες γυρισμάτων, φτιάχνοντας σε όλους καφέ και μετά τρώγοντας ένα μικρό πρωινό και μετά περπατούσαμε για να πάμε στη δουλειά», είπε. «Είναι μια τεχνική της κινηματογραφικής δημιουργίας που θα ήθελα να κάναμε περισσότερο, όπου απλά ενθουσιαζόμασταν και ζούσαμε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο».

Το Brokeback Mountain έχει κολλήσει στο μυαλό του Gyllenhaal από τότε. «Υπάρχει μια στιγμή στην οποία επιστρέφω συχνά», δήλωσε. «Ο Heath και εγώ ήμασταν σε ένα Q&A στο Aero Theatre στο Λος Άντζελες και θυμάμαι ότι πήγαμε για δείπνο, ενώ προβαλλόταν η ταινία. Θυμάμαι ότι αστειευόμασταν στα παρασκήνια. Μετά βγήκαμε στη σκηνή για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις του κοινού, με χαμόγελο, επειδή απλά διασκεδάζαμε ο ένας με τον άλλον. Καθίσαμε κάτω, τα φώτα άναψαν και ένας άντρας σηκώθηκε -η ταινία είχε βγει εδώ και μιάμιση εβδομάδα- και είπε: “Θέλω να πω, ότι αυτή είναι η 11η φορά που βλέπω την ταινία και δεν μπορώ να σταματήσω να τη βλέπω και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που την κάνατε”. Και σκέφτηκα, 11 φορές σε 10 μέρες».

«Θυμάμαι το κύμα που μας κατέκλυσε», λέει ο Gyllenhaal. «Κοροϊδεύαμε ο ένας τον άλλον πριν βγούμε στη σκηνή, και μετά η βαθιά συνειδητοποίηση του -το βάθος αυτού του πράγματος- μας κατέκλυσε. Συμβαίνει συνεχώς μέχρι σήμερα, και δεν μπορώ πραγματικά να εκφράσω πόσο περήφανος είμαι γι’ αυτό.»

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!