Συνοδοιπόρος στον αγώνα κατά της τρανσφοβίας δηλώνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

κιναλ

Με αφορμή τη σημερινή Μέρα Τρανς Ορατότητας, ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τιμά τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Ορατότητας και δηλώνει πως βρίσκεται συνοδοιπόρος στον αγώνα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για την καταπολέμηση της τρανσφοβίας στην κοινωνία μας. 

Η διασφάλιση της απόλυτης ελευθερίας και ορατότητας για τις τρανς ατομικότητες αποτελεί αξιακό ζήτημα για τη σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία, γι’ αυτό και διεκδικούμε μια προοδευτική πορεία προς την ουσιαστική ισότητα και τη μηδενική ανοχή σε κάθε μορφής διάκριση σε πολιτικό, θεσμικό και κοινωνικό επίπεδο.

Σε αυτή την κατεύθυνση, στηρίζουμε παρεμβάσεις όπως η απλοποίηση των διαδικασιών αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, ο εκσυγχρονισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας για την απόρριψη στερεοτυπικών διατυπώσεων, η ενίσχυση της θέσης των τρανς ατόμων στην αγορά εργασίας μέσω της παροχής κινήτρων στις επιχειρήσεις, η εκπαίδευση σωμάτων ασφαλείας, εκπαιδευτικών και υπαλλήλων υγείας σε μια κουλτούρα συμπεριληπτικότητας, καθώς και η δημιουργία και ενίσχυση δομών προστασίας, υποστήριξης και ενδυνάμωσης τρανς ατόμων.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




Δες και αυτό!