Ρεσιτάλ τρανσφοβίας στο Πρωινό του ΑΝΤ1

24/03/2022

Ένα εξαιρετικά τρανσφοβικό βίντεο προβλήθηκε σήμερα στο Πρωινό του ΑΝΤ1.

Αφορμή στάθηκαν οι διακρίσεις της Lia Thomas, της τρανς κολυμβήτριας στο Εθνικό Κολεγιακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης (NCAA) των ΗΠΑ.

Τόσο τα άτομα που συμμετείχαν στο βίντεο που προβλήθηκε όσο και αυτά που το σχολίασαν στη συνέχεια, επιδόθηκαν σε ένα άνευ προηγουμένου τρανσφοβικό παραλήρημα, μιλώντας μέχρι και για ειδικές κατηγορίες αγωνισμάτων για τα τρανς άτομα.

Το περιστατικό σχολίασε και η διευθύντρια του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Άννα Απέργη, με ανάρτηση στο Facebook.

“Δεν μας κάνει καμία εντύπωση που το τελευταίο διάστημα στην εκπομπή όπου συμμετέχει ο πρώην σύζυγος της κυρίας Σκορδά “ΑΝΤ1 Το Πρωινό“, λαμβάνει χώρα ένα “φεστιβάλ” τρανσφοβίας.
Άλλωστε ο συγκεκριμένος παρουσιαστής είναι γνωστός για τις φοβικές και σεξιστικές του απόψεις.
Ας μην ξεχνάμε τον σεξιστικό τρόπο που χειρίστηκε το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας που δέχτηκε φοιτήτρια στο ΑΠΘ στις 08/10/2019, την παραβίαση της διάταξης περί “υποχρέωσης προστασίας των ανήλικων τηλεθεατών” που έγινε στην εκπομπή του, καθώς και τη σεξιστική χροιά που έδωσε σε θέμα που είχε να κάνει με διαγωνιζόμενες του GNTM, επίσης στην τότε εκπομπή του στο ΣΚΑΪ στις 16 και 22/10/2019, που για τα δύο τελευταία επιβλήθηκε πρόστιμο από το ΕΣΡ συνολικού ποσού 30.000,00 ευρώ, ενώ για το περιστατικό του ΑΠΘ το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 150.000,00 ευρώ.”

 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!