Σε tweet για τα γενέθλια της κόρης της η Jamie Lee Curtis δείχνει τη συμπαράστασή της στα τρανς άτομα

Happy birthday Ruby
Η Jamie Lee Curtis μοιράστηκε μέσω του λογαριασμού της στο twitter ένα εγκάρδιο “happy birthday” για τα γενέθλια της κόρης της Ruby, ενώ καταδίκασε τα νομοσχέδια κατά των ΛΟΑΤ+ που ετοιμάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ηθοποιός των ταινιών Freaky Friday και Knives Out αποκάλυψε πέρυσι ότι η 26χρονη κόρη της, Ruby Guest, είναι τρανς, ανακοινώνοντας επίσης ότι θα τελέσει τον γάμο της.

Δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της με ένα μπλουζάκι που έφερε τη σημαία των τρανς, η Curtis έγραψε στο Twitter: “Χρόνια πολλά για τα γενέθλια της Ruby. Είμαι περήφανη που είμαι η μητέρα σου.

Στέλνω την υποστήριξή μου σε όλες τις τρανς οικογένειες στις ΗΠΑ, που στοχοποιούνται από συντηρητικά νομοθετικά σώματα και ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ να χρησιμοποιήσω την ελευθερία του λόγου μου για να ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ το παιδί μου και ΟΛΑ τα τρανς παιδιά που προσπαθούν να ζήσουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ ως αυτό που είναι”.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε σε μια ανάρτηση στο Instagram: “Αυτή η χώρα ιδρύθηκε με βάση την ελευθερία. Την ιδέα ότι όλοι όσοι ζουν εδώ πρέπει να είναι ελεύθεροι να ονειρεύονται και να πετυχαίνουν ό,τι θέλουν ελεύθερα…

Τώρα οι πολιτικοί προτείνουν οι γονείς που παρέχουν ιατρική φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο για τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ παιδιά είναι κακοποιοί και αξίζουν ποινή φυλάκισης. Αυτοί οι νόμοι είναι άδικοι και αντιαμερικανικοί. Η ελευθερία της έκφρασης περιλαμβάνει και την έκφραση του φύλου!”

Η Guest, που γράφει επαγγελματικά για τα video games, απάντησε στο tweet αναφέροντας ότι: “Η μαμά μου με υποστήριξε σε όλη τη διαδρομή μου ως τρανς. Την αγαπώ τόσο πολύ”.

“Υπάρχουν παντού σύμμαχοι για την τρανς κοινότητα. Απλά πρέπει να τους αναζητήσεις. Και εμείς θα σταθούμε στο πλευρό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα”.

Η Τζέιμι Λι Κέρτις αναφέρθηκε σε μια εκστρατεία του κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ στην ανάρτησή της στο Instagram, η οποία έχει στόχο να τιμωρήσει τους γονείς των τρανς παιδιών που ζητούν αναστολείς της εφηβείας ή ορμονοθεραπεία.

Ο νομοθέτης αναφέρθηκε πρόσφατα στους αναστολείς της εφηβείας ως “παιδική κακοποίηση”, ξεκινώντας μια προσπάθεια μαζί με τον γενικό εισαγγελέα του Τέξας Ken Paxton να περιορίσουν την πρόσβαση των τρανς νέων στην ιατρική περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο τους.

 

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




Δες και αυτό!