Όταν μια διάσημη gay dating εφαρμογή γίνεται «γραμμή βοήθειας» για τους πρόσφυγες στην Ουκρανία

08/03/2022
από

Η γκέι εφαρμογή γνωριμιών Romeo έλαβε μια «απίστευτη ανταπόκριση», όταν ζήτησε από τους χρήστες να βοηθήσουν άτομα στην Ουκρανία που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Η εφαρμογή ξεκίνησε μια ομάδα που ονομάζεται Shelter for Ukraine την περασμένη εβδομάδα, μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα, η οποία απέκτησε γρήγορα χιλιάδες μέλη.

Με στόχο τη σύνδεση όσων «μπορούν να προσφέρουν καταφύγιο και βοήθεια» σε πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη χώρα, οι χρήστες του Romeo άρχισαν να προσφέρουν τα δωμάτια ή τα σπίτια τους σε όλη την Ευρώπη, από την Τσεχία μέχρι την Ιταλία.

Υπήρξαν προσφορές από χρήστες που ήταν πρόθυμοι να ταξιδέψουν μίλια στα ιταλικά σύνορα για να συλλέξουν όσους χρειάζονται καταφύγιο, καθώς και σε Ρώσους «που αντιτίθενται στον πόλεμο του Πούτιν».

Ένας εκπρόσωπος του Romeo, το οποίο ξεκίνησε στη Γερμανία το 2002, είπε στο Queerty: «Όταν ακούσαμε τα νέα για την εισβολή στην Ουκρανία, όπως πολλοί, θέλαμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε.

Είμαστε μια διεθνής ομάδα, με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Πολλοί από εμάς έχουμε βιώσει πόλεμο και καταπίεση. Η σύνδεση των ανθρώπων είναι αυτό που κάνουμε, επομένως εξετάσαμε πώς θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα για να συνδέσουμε άτομα που έχουν ανάγκη, με τους χρήστες μας που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν.»




Δες και αυτό!