Lignadis Trial Watch: Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη για 4 βιασμούς

25/02/2022
από

Ούτε σήμερα θα καθίσει τελικά ο Δημήτρης Λιγνάδης στο εδώλιο της δικαστικής αίθουσας.

Ο Αλέξης Κούγιας, πριν από λίγο, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους πως η δίκη αναβάλλεται, λόγω κωλύματος προσώπου της συνθέσεως.

«Πριν από λίγα λεπτά η πρόεδρος του δικαστηρίου μάς ανακοίνωσε ότι λόγω της αποφάσεως του συνδικαλιστικού οργάνου των δικαστικών υπαλλήλων, η γραμματέας της έδρας θα απέχει μέχρι τις 11:00. Μας ανακοίνωσε επίσης ότι ανεξαρτήτως αυτού, στις 11:00 θα ανακοινωθεί και νέα διακοπή της δίκης για την Πέμπτη, όπως έχει προγραμματιστεί, λόγω κωλύματος προσώπου της συνθέσεως. Η δίκη θα ξεκινήσει κανονικά την Πέμπτη», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Κατά την έναρξη της δίκης, στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις καταγγέλλοντες, με τον τέταρτο να βεβαιώνει το δικαστήριο πως θα είναι παρών όταν κληθεί να καταθέσει.

Παρατηρητήριο Δίκης Λιγνάδη

To Reporters United, έχοντας επίγνωση της σπουδαιότητας του να καταγραφεί συστηματικά η δίκη με κατηγορούμενο τον Δημήτρη Λιγνάδη -στο πλαίσιο και του κοινωνικού περιβάλλοντος του #metoo-, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία και τη λειτουργία του «Παρατηρητηρίου της δίκης Λιγνάδη».

Η πρωτοβουλία θα συμβάλει στη διαφάνεια και στις αρχές της ανεξάρτητης ενημέρωσης που οφείλουν να διέπουν τη δίκη, καθώς θα υπάρχει συνεχής και πλήρης αποτύπωση και συγκέντρωση όλων των σχετικών πληροφοριών, στην οποία θα μπορούν να ανατρέχουν πολίτες, δημοσιογράφοι και ερευνητές.

Θα μπορείτε να παρακολουθείτε live τις αναμεταδόσεις των συνεργατών/τριων μας από αυτή τη σελίδα στο Facebook και το Τwitter.Lignadis Trial Watch




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!