Η επιστολή του νεαρού ομοφυλόφιλου που συγκίνησε την Ιταλία

27/05/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Πρώτο θέμα στη γειτονική Ιταλία έχει γίνει μια σκληρή και συνάμα συγκινητική επιστολή ενός 17χρονου Ιταλού ομοφυλόφιλου στην εφημερίδα «La Republica» με την οποία ζητάει να μπορέσει να ζήσει, να έχει δικαιώματα για να μην αυτοκτονήσει.

«Αγαπητέ διευθυντά, αυτή η επιστολή είναι ίσως η μοναδική μου εναλλακτική στην αυτοκτονία». Με αυτά τα λόγια αρχίζει η επιστολή που δημοσιεύτηκε στο πρωτοσέλιδο της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica και υπογράφεται από τον 17χρονο Ντάβιντε Τανκρέντι.

«Δεν υπάρχει κανένα λάθος να είσαι αυτός που είσαι. Δεν μας άγγιξε ο δαίμονας όταν ήμασταν στην κούνια. Είμαστε υπερήφανοι, Ζητάμε μόνον να μπορούμε να υπάρχουμε»….

«Ζητώ να εισακουσθώ, μιλώ σε μια κοινωνία σαν την ιταλική που δεν με δέχεται επειδή γεννήθηκα ομοφυλόφιλος»

Ως προς τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών, ο Ντάβιντε αναφέρει ότι «η αναγνώριση των γάμων των ομοφυλόφιλων σημαίνει μόνο ότι επιτρέπεται σε δυο ανθρώπους που αγαπιούνται να καλλιεργήσουν τον έρωτά τους».

«Το να πεθαίνει κανείς για να εναντιωθεί στην εξέλιξη της κοινωνίας, είναι ένδειξη ότι υπερεκτιμά τις δυνάμεις του και δεν διαθέτει ανοικτό μυαλό», γράφει ο Ντάβιντε. Η αναφορά είναι στην πρόσφατη αυτοκτονία του Γάλλου συγγραφέα Ντομινίκ Βενέρ στην Παναγία των Παρισίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων που ενέκρινε η χώρα του.

Στην επιστολή του Ντάβιντε απάντησε η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι. «Αγαπητέ Ντάβιντε δεν θα σε αφήσουμε μόνο. Η ομοφοβία θα γίνει σύντομα ποινικό αδίκημα» αναφέρει η Μπολντρίνι, επισημαίνοντας ότι μία κοινωνία που δεν γνωρίζει πώς να προστατέψει όλα τα παιδιά της δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πολιτισμένη.

Θέση έλαβαν και ορισμένα στελέχη της μπερλουσκονικής δεξιάς. Ο πρώην υπουργός πολιτισμού Σάντρο Μπόντι και ο πρώην περιφερειάρχης της Βενετίας, Τζανκάρλο Γκαλάν, ζητούν «να τεθεί τέλος στην υποκρισία και να αναγνωρισθούν τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, διότι πρόκειται για υπόθεση που ξεπερνά ιδεολογικούς και πολιτικούς φραγμούς».

Η χειρότερη χώρα για τους ομοφυλόφιλους η Ιταλία

Σημειωτέον ότι σε πρόσφατη έρευνα μη κυβερνητικής οργάνωσης η Ιταλία ανακηρύχθηκε η χειρότερη χώρα της ΕΕ και της Ευρωζώνης για τους ομοφυλόφιλους και μια από τις χειρότερες σε ολόκληρη την ήπειρο.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!