Τα «Φιλαράκια» στην Κίνα ξέχασαν τη λεσβιακή τους ιστορία

15/02/2022
από

Χωρίς τη λεσβιακή του ιστορία έγινε η επαναπροβολή των Friends στην Κίνα, προκαλώντας ανησυχίες για λογοκρισία.

Την Παρασκευή, μια σειρά από πλατφόρμες ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένης της Tencent – ​​η οποία έγινε πρωτοσέλιδο νωρίτερα αυτό το μήνα για μια έκδοση του Fight Club με τελείως διαφορετικό τέλος – άρχισαν να προβάλλουν την πρώτη σεζόν των Friends, η οποία μεταδόθηκε αρχικά το 1994.

Όσοι είχαν δει το πρόγραμμα στο παρελθόν έσπευσαν να παρατηρήσουν την απουσία πολλών σκηνών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τον Ross που εξηγούσε ότι η πρώην σύζυγός του, Carol, είναι λεσβία. Άλλοι θεατές ανέφεραν περικοπές ή λανθασμένες μεταφράσεις από ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες ή σκηνές που περιλάμβαναν αναφορές σε στριπτιτζάδικα και οργασμούς.

Στο Weibo της Κίνας, η λογοκρισία έχει γίνει ένα δημοφιλές θέμα, με δεκάδες εκατομμύρια προβολές σχετικών hashtag και σχολίων.

«Το να καλύψεις το στόμα και τα αυτιά σου δεν σημαίνει ότι κάτι δεν υπάρχει», σχολίασε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος αναρωτήθηκε για το πώς θα αντιμετωπίσουν μια ιστορία στις επόμενες σεζόν, όπου η Phoebe γίνεται παρένθετη μητέρα.

Ένας άλλο χρήστης επαίνεσε τη σειρά επειδή απεικόνισε ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες με «φυσικό και κανονικό τρόπο» σε μια εποχή που ελάχιστες άλλες εκπομπές τον κάνουν.

«Στη σημερινή Κίνα, όχι μόνο δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, αλλά ακόμη και ξένες τηλεοπτικές εκπομπές, δεν τολμούν να δείξουν γκέι περιεχόμενο».

Η σειρά είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Κίνα και στον παρελθόν μεταδιδόταν διαδικτυακά και χωρίς λογοκρισία μέχρι το 2018. Τα DVD της εκπομπής είναι επίσης διαθέσιμα. Ωστόσο, υπάρχει εμφανής αύξηση της λογοκρισίας στην ψυχαγωγία τα τελευταία χρόνια.




Δες και αυτό!