Παρίσι: Μεγάλη διαδήλωση ενάντια στον γάμο ομοφυλόφιλων

27/05/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Μεγάλη διαμαρτυρία έλαβε χώρα, εχθές, στο Παρίσι με στόχο τη διαμαρτυρία κατά του νόμου του Φρανσουά Ολάντ για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στον γάμο και στην υιοθεσία παιδιών.

Τα πρακτορεία κάνουν λόγο για 200.000 διαδηλωτές ενώ οι αστυνομικές αρχές περιορίζουν τον αριθμό στους 150.000. Η αστυνομία πάντως έθεσε σε επιφυλακή περίπου 4.500 αστυνομικούς για να αποτρέψει πιθανόν βίαιες αντιδράσεις. Για το ίδιο λόγο προχώρησε και στην σύλληψη 50 ατόμων.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη διαδήλωση από την 18η Μαΐου, όταν ο νόμος επικυρώθηκε με την υπογραφή του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Επικεφαλής σε μία από τις πορείες είναι ο επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης συντηρητικής Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), Ζαν-Φρανσουά Κοπέ.

Το περασμένο Σάββατο, το νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει ογκώδεις διαδηλώσεις, κατέστη νόμος του κράτους και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Ο Φρανσουά Ολάντ υπέγραψε το σχετικό νόμο μετά την απόρριψη της προσφυγής της αντιπολίτευσης στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Η Γαλλία είναι πλέον η ένατη χώρα της Ευρώπης και η 14η παγκοσμίως που αναγνωρίζει το νομικό καθεστώς του γάμου μεταξύ των ομοφυλόφιλων. Η υιοθέτηση του νόμου αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του Φρανσουά Ολάντ, η οποία εκπληρώθηκε μετά από πολύμηνη κοινοβουλευτική μάχη και διαδηλώσεις.

Οι πολέμιοι του νόμου ευελπιστούν να πείσουν την κυβέρνηση να τον ακυρώσει.

Ο πρώτος γάμος στη Γαλλία μεταξύ ομοφυλοφίλων, συγκεκριμένα δύο ανδρών, θα τελεστεί την Τετάρτη στην νότια πόλη Μονπελιέ.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!