Έκκληση να επανέλθει το προφίλ του στο Instagram κάνει το Boys!Boys!Boys!

Έκκληση μέσω κοινωνικών δικτύων κάνει το περιοδικό Boys!Boys!Boys! που φιλοξενεί φωτογραφικά έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο: “Το Instagram διέγραψε ξανά τον λογαριασμό μας BOYS!BOYS!BOYS!. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτού του είδους τη λογοκρισία της τέχνης και την εξόφθαλμη ομοφοβία. Παρακαλούμε μοιραστείτε αυτό το post – όσο πιο πολλή φασαρία κάνουμε τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή μας.”

Το εν λόγω περιοδικό είναι ένα έργο της “The Little Black Gallery”, σε επιμέλεια του Ghislain Pascal, για την προώθηση της queer και gay φωτογραφίας.

Σήμερα εκπροσωπεί περισσότερους από 65 φωτογράφους από 30 χώρες. Μεταξύ αυτών είναι η Κίνα, η Ινδία, το Ιράν, η Πολωνία, η Ρωσία και η Τουρκία. Χώρες όπου τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων καταπιέζονται και οι queer ζωές βρίσκονται υπό συνεχή απειλή.

Ο Ghislain Pascal ήταν ατζέντης διασημοτήτων και δημοσιογράφος για πολλά χρόνια. Μεταξύ άλλων ήταν ατζέντης του θρυλικού φωτογράφου Bob Carlos Clarke. Μετά τον θάνατο του Bob Carlos Clarke το 2006, διαχειρίζεται το The Estate of Bob Carlos Clarke. Το 2008 ίδρυσε μαζί με την Tamara Beckwith Veroni την The Little Black Gallery, μια από τις κορυφαίες γκαλερί φωτογραφίας του Λονδίνου. Είναι μανιώδης συλλέκτης φωτογραφιών οι οποίες φιλοξενούνται σε μόνιμο εκθεσιακό χώρο στο σπίτι του στη Γαλλία.

Little Black Gallery

Η Little Black Gallery είναι μια φωτογραφική γκαλερί, εκδοτικός οίκος και σύμβουλος τέχνης – που ειδικεύεται στη σύγχρονη φωτογραφία.

Ιδρύθηκε αρχικά από τους Tamara Beckwith Veroni, Lindsey Carlos Clarke και Ghislain Pascal το 2008, με χώρο στο Chelsea του Λονδίνου για δέκα χρόνια. Σήμερα, η επιχείρηση, συνιδιοκτήτες της οποίας είναι πλέον ο Ghislain Pascal και η Tamara Beckwith Veroni, υπάρχει χωρίς μόνιμο χώρο. Διοργανώνει εκθέσεις παγκοσμίως σε γκαλερί, μουσεία, εκθέσεις τέχνης και pop-ups, εκδίδει βιβλία και περιοδικά.

Photo: Fluid, Guys n Stuff, 2021, Leo Maki

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




Δες και αυτό!