«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία»

02/02/2022
από

Tα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων σχολίασε ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Μετά την παράδοση της ιατροδικαστικής έκθεσης στην Ε’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης και τα αρνητικά σε ναρκωτικές και φαρμακευτικές ουσίες, που συνδέονται με απώλεια συνείδησης, αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ο δικηγόρος Θανάσης Ζιώγας τόνισε πως «Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία»,

Αναφορικά με τις ναρκωτικές ουσίες και το λεγόμενο χάπι βιασμού ο δικηγόρος εξήγησε πως η ανεύρεσή του «ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη», διότι το δείγμα ούρων που εξετάστηκε λήφθηκε τουλάχιστον 18 ώρες μετά την καταγγελία, ενώ ανιχνεύεται, κατά τον ίδιο, μέχρι τις 12 ώρες. Σχετικά με το αλκοόλ επισήμανε ότι «δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στη βαρύτητα μέθης».

Δήλωσε, επίσης, ότι θα ακολουθήσουν και νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ, αλλά και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της 24χρονης, όπως στο τριχωτό της κεφαλής και στα δείγματα DNA που ήδη ανιχνεύτηκαν.

Παράλληλα, και ο τεχνικός σύμβουλος της κοπέλας, Δημήτρης Γαλεντέρης, δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους πως το προβληματικό σημείο στη συγκεκριμένη εξέταση έγκειται στο ότι φάρμακα και ουσίες εξαλείφονται από τα ούρα μετά 12 ώρες, ενώ το δείγμα λήφθηκε μετά το πέρας του συγκεκριμένου διαστήματος..

 




Δες και αυτό!