120 εκκλησιαστικοί υπάλληλοι έκαναν coming out εκθέτοντας την ομοφοβία της εκκλησίας

25/01/2022
από

Περισσότεροι από 120 γερμανοί Ρωμαιοκαθολικοί ιερείς και αξιωματούχοι έκαναν coming out ως ΛΟΑΤΚΙ+ καλώντας την εκκλησία να αναγνωρίσει τους queer καθολικούς.

Παρουσιάζοντας ένα νέο πρόσωπο για την εκκλησία, η οποία αντιστέκεται εδώ και καιρό στις εκκλήσεις για εκσυγχρονισμό όσον αφορά τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, 125 πρώην και νυν ιερείς, δάσκαλοι, διαχειριστές εκκλησίας και εθελοντές έκαναν coming out την Κυριακή (23 Ιανουαρίου).

Σε μια έκκληση στο Change.org, η ομάδα έγραψε ότι ενώ κάποιοι «τόλμησαν» να κάνουν coming out στο παρελθόν, ενώ άλλοι «μόλις έκαναν το βήμα».

«Δεν θέλουμε πλέον να μένουμε σιωπηλοί», έγραψαν.

Η ομάδα απαιτεί από την ηγεσία της εκκλησίας να βάλει τέλος στις «ξεπερασμένες δηλώσεις του εκκλησιαστικού δόγματος» όσον αφορά τη σεξουαλικότητα και το φύλο.

«Θέλουμε να είμαστε σε θέση να ζούμε και να εργαζόμαστε ανοιχτά ως ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην εκκλησία χωρίς φόβο», ανέφερε η δήλωση.

Η πρωτοβουλία, που ονομάζεται Out In Church, δημοσίευσε το βράδυ της Κυριακής μια μακρά λίστα με αιτήματα που απευθύνονται στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Οι ΛΟΑΤΚΙ+ Ρωμαιοκαθολικοί πρέπει να έχουν πρόσβαση σε «όλα τα πεδία στην Εκκλησία χωρίς διακρίσεις», είπαν.

Το Out In Church αναφέρθηκε επίσης στους κανόνες απασχόλησης της Εκκλησίας που αναγνωρίζουν το να είσαι ανοιχτά queer ως «παραβίαση της πίστης ή λόγο απόλυσης».

«Οι δυσφημιστικές και παρωχημένες δηλώσεις του εκκλησιαστικού δόγματος για τη σεξουαλικότητα και το φύλο πρέπει να αναθεωρηθούν με βάση θεολογικά και ανθρώπινα επιστημονικά ευρήματα», σημείωσαν οι αξιωματούχοι.

«Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, ιδίως εν όψει της παγκόσμιας εκκλησιαστικής ευθύνης για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων».

Πάνω απ ‘όλα, η ομάδα προέτρεψε τους ηγέτες της εκκλησίας να αναλάβουν την ευθύνη για τις ιστορικές διακρίσεις εις βάρος ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.




Δες και αυτό!