H νέα πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου υποστηρίζει τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, όχι όμως τις αμβλώσεις

18/01/2022
από

Με 458 ψήφους η υποψήφια του ΕΛΚ, Ρομπέρτα Μέτσολα, εξελέγη Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Θα είναι η νεότερη ηγέτης του σώματος και η τρίτη γυναίκα που θα καταλάβει τη θέση.

Η 43χρονη Μαλτέζα μητέρα τεσσάρων παιδιών είναι υπέρμαχος του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, αλλά είναι λιγότερο προοδευτική όσον αφορά τις αμβλώσεις. Η κυρίως ρωμαιοκαθολική Μάλτα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν επιτρέπει τη διακοπή της εγκυμοσύνης σε καμία περίπτωση.

Τον Ιούνιο, η Μετσόλα ψήφισε κατά μιας έκθεσης που αναγνώριζε τα δικαιώματα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας ως θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε ασφαλείς και νόμιμες αμβλώσεις και αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο Ευρωκοινοβούλιο.

Κατά την ομιλία της πριν από την ψηφοφορία η Ρομπέρτα Μετσόλα υπογράμμισε ότι «ο αγώνας για πραγματική ισότητα πρέπει να υπερβαίνει την εικόνα. Πρέπει να διαπερνά ό,τι κάνουμε. Θα ήμουν υπερήφανη να είμαι η Πρόεδρος που ηγείται αυτού του αγώνα. Για να τιμήσουμε την κληρονομιά όσων προηγήθηκαν».

«Ο Πρόεδρος αυτού του Σώματος πρέπει να είναι αυτός που μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους. Πρέπει να μπορεί να βοηθά τους βουλευτές να καλύψουν το χάσμα μεταξύ των ανθρώπων και της ευρωπαϊκής λήψης αποφάσεων», επισήμανε.

«Ας διαβεβαιώσουμε ότι αυτή ΕΕ αντιπροσωπεύει τις ελευθερίες για τις οποίες έχουμε αγωνιστεί τόσο δυνατά έτσι ώστε να τις εγγυηθούμε στους πολίτες μας», είχε αναφέρει σε βίντεο που είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση της υποψηφιότητάς της.

«Eίμαστε εδώ για να θέσουμε τα δεδομένα για όλους έτσι ώστε οι πολίτες να είναι υπερήφανοι που αποτελούν μέρος της Ευρώπης, όπου οι πολίτες μπορούν να νιώθουν ασφαλείς ανεξάρτητα από πού έρχονται, ανεξάρτητα από το ποιον αγαπούν».

με πληροφορίες από efsyn.gr




Δες και αυτό!