Ναταλία Γερμανού: «Σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός»

17/01/2022

Μέσα σε όλα αυτά κακοποιητικά σχόλια που ακούμε κατά καιρούς, που κατηγορούν τα θύματα βιασμού μιλώντας για “προϋποθέσεις” και “ειδικές καταστάσεις”, ευτυχώς που υπάρχουν και κάποια άτομα που μας θυμίζουν τα βασικά. 

Όπως η Ναταλία Γερμανού, που χρησιμοποίησε λίγο χρόνο από την εκπομπή της για να μας εξηγήσει ότι «σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός».

Συγκεκριμένα, με αφορμή την υπόθεση βιασμού της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη, η γνωστή παρουσιάστρια σχολίασε:

«Έχουν ήδη γραφτεί αρκετά και θα υπάρχουν εξελίξεις όλη την εβδομάδα. Προσωπική μου τοποθέτηση που νομίζω ότι συμφωνούν και οι συνάδελφοί μου, είναι ότι το κορίτσι που θέλει να πάει σε ένα πάρτι και θέλει να πιει και να γλεντήσει και να κάνει έρωτα, ακόμα κι αν το κάνει επαγγελματικά, αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος θέλει μπορεί να τη ναρκώνει κάποιος και να κάνει έρωτα μαζί της, παρά τη θέλησή της. Σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός, ότι κι αν γίνεται γύρω γύρω».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!