Η gay αγορά των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων

20/05/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Η αλληλεπίδραση μεταξύ οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος αποτελεί νομοτέλεια σε κοινωνίες, όπως αυτές του ανεπτυγμένου κόσμου.

Οι μεγάλες κοινωνικές αλλαγές που υφίσταται η παγκόσμια LGBT κοινότητα τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει το δικό της οικονομικό αντίκτυπο, καθιστώντας τη μια υπολογίσιμη δύναμη στις παγκόσμιες αγορές.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τους Financial Times, η παγκόσμια αγορά των Gay, αυτή τη στιγμή, υπολογίζεται στα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο «εναλλακτικός» τρόπος ζωής που προτείνει η κοινότητα των LGBT , έχει αποκτήσει μια αναπτυσσόμενη δυναμική, η οποία δεν γίνεται να αγνοηθεί από τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Σημαντικό ρόλο για την εξέλιξη αυτή, έπαιξε προφανώς η ολοένα και μεγαλύτερη «πολιτική» αναγνώριση της LGBT κοινότητας μέσα στην κοινωνία, αποτέλεσμα των συνεχόμενων αγώνων των υποστηρικτών της.

Σε όλες και περισσότερες χώρες η νομιμοποίηση των gay γάμων γίνεται πραγματικότητα, αλλάζοντας ριζικά τα δημογραφικά δεδομένα του παγκόσμιου πληθυσμού. Στη Βρετανία, για παράδειγμα, το 1961 το 51% του πληθυσμού ζούσε στην παραδοσιακή μορφή οικογένειας. Το 2009 το ποσοστό μειώθηκε στο 39%.

Η μετατόπιση του ενδιαφέροντος των εκάστοτε «ρυθμιστών» του παγκόσμιου οικονομικού γίγνεσθαι από τις κλασικές αγορές στις πιο εναλλακτικές, φαίνεται και από τις πολιτικές που αρχίζουν να εφαρμόζουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Credit Suisse, η οποία το 2009 ξεκίνησε πρωτοβουλία LGBT εντός του τμήματος private banking στις ΗΠΑ. Έκτοτε αυτό έχει εξελιχθεί σε δικό του τμήμα, στοχεύοντας στα ζευγάρια ιδίου φύλου.

«Ξεκίνησε ως προσωπική μάχη», δήλωσε στους Financial Times ο ιδρυτής του τμήματος Eric Berger και συμπλήρωσε: «Μαζί με ορισμένους συναδέλφους θεωρήσαμε ότι ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει. Και αναγνωρίσαμε ότι υπήρχε ισχυρή οικονομική επιχειρηματολογία».

Κύριο μέλημα του τμήματος αυτού είναι η διαχείριση της ακίνητης περιουσίας καθώς και η διασφάλιση του συντρόφου (τουλάχιστον μέχρις ότου αναγνωριστεί σε κάθε χώρα ο γάμος ομοφύλων). Ένα εξίσου σημαντικό θέμα είναι η συνταξιοδότηση. «Σε μεγάλο βαθμό, η κοινότητα LGBT δεν σκέφτεται το θέμα της συνταξιοδότησης. Δεν βλέπει τη ζωή με το ίδιο μάτι» εξηγεί ο κ. Thomspon.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!