Ιταλία: To 43% των ομοφυλόφιλων έχει υποστεί διακρίσεις στο σχολείο

20/05/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Το 43% των ομοφυλόφιλων μαθητών υπέστη διακρίσεις στα ιταλικά σχολεία, λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας, αναφέρει έρευνα της οργάνωσης υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και για την καταγγελία της καταστρατήγησής τους Gay Center.

Ένα 37% των ομοφυλόφιλων κοριτσιών έχει υποστεί διακρίσεις και πιέσεις στον οικογενειακό του χώρο, σύμφωνα με την έρευνα. Το 33% όσων ερωτήθηκαν είπε ότι δέχθηκε φραστικές ή άλλου είδους επιθέσεις σε καφέ μπαρ και μαγαζιά όπου είχε μεταβεί για να πιει ένα ποτό με φίλους.

Με αφορμή την διεθνή ημέρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κατά της ομοφοβίας, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο εξέφρασε την συμπαράστασή του προς τα θύματα ομοφοβικών επιθέσεων.

«Βρίσκομαι στο πλευρό όλων όσων ήταν θύματα απαράδεκτων επιθέσεων εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Η καταγγελία και η καταπολέμηση της ομοφοβίας πρέπει να αποτελέσουν σταθερή και συνεχή προσπάθεια όχι μόνον των κρατικών θεσμών, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας», σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο Ιταλός πρόεδρος.

Ο Πιέτρο Γκράσο, πρόεδρος της γερουσίας της Ρώμης, δήλωσε ότι «υπάρχουν σχέδια νόμου κατά της ομοφοβίας που είναι έτοιμα να συζητηθούν». Αυτά —πρόσθεσε ο Γκράσο— «πρέπει να εφαρμοστούν εν συνεχεία άμεσα και αποτελεσματικά από την κοινωνία και από τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες».

«Οι σχέσεις συμβίωσης των ομοφυλόφιλων πρέπει να τύχουν το γρηγορότερο δυνατό νομικής αναγνώρισης και στην Ιταλία και να τιμωρηθεί αυστηρά όποιος σπέρνει μίσος», σχολίασε η πρόεδρος της ιταλικής βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι.

Μαθητές λυκείων της Ρώμης ετοίμασαν βίντεο εναντίον της ομοφοβίας, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας της προεδρίας της ιταλικής κυβέρνησης και της οργάνωσης Gay Center που ονομάστηκε «Εργαστήρι του Ουράνιου Τόξου». Βίντεο αναρτήθηκαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook (https://www.facebook.com/laboratoriorainbow).

πηγή: protothema.gr




Δες και αυτό!