Είναι πλέον επίσημο, οι θεραπείες μεταστροφής απαγορεύονται στον Καναδά

10/01/2022
από

Ο Καναδάς απαγόρευσε και επίσημα τις θεραπείες μεταστροφής, καθιστώντας έγκλημα την παροχή ή την προώθηση αυτής της επικίνδυνης πρακτικής.

Ο νόμος, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή (7 Ιανουαρίου) προβλέπει ποινή φυλάκισης, μέχρι και 5 έτη, για όποιον ασκεί, προωθεί ή συμμετέχει σε θεραπεία μεταστροφής. Είναι επίσης παράνομο να μεταφέρεται ανήλικος στο εξωτερικό για να υποβληθεί σε τέτοιου είδους “θεραπεία’.

Βάζοντας τον Καναδά στην ομάδα με τις χώρες που έχουν υιοθετήσει αντίστοιχες νομοθεσίες, οι υπουργοί της χώρας περιέγραψαν τον νόμο ως «μία από τις πιο ολοκληρωμένες» προστασίες στον κόσμο.

Ο Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τις θεραπεία μεταστροφής ως «καταφρόνητες και εξευτελιστικές», καλωσόρισε τη συγκεκριμένη νομοθεσία.

«Από σήμερα, είναι επίσημο: η θεραπεία μεταστροφής απαγορεύεται στον Καναδά», έγραψε στο Twitter την Παρασκευή.

«Η νομοθεσία της κυβέρνησής μας έχει τεθεί σε ισχύ – πράγμα που σημαίνει ότι είναι πλέον παράνομο να προωθούμε, να διαφημίζουμε, να ωφεληθούμε ή να υποβάλλουμε κάποιον σε αυτήν την απεχθή και επιβλαβή πρακτική. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα.»

Αρχικά η κυβέρνηση του Τριντό απέρριψε τις εκκλήσεις για απαγόρευση της θεραπείας μεταστροφής, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση πέφτει στους ώμους των επαρχιακών και εδαφικών κυβερνήσεων και των ενώσεων υγείας.

Αλλά στη συνέχεια, ο Τριντό υποσχέθηκε να καταστήσει την απαγόρευση κορυφαία προτεραιότητα για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

 




Δες και αυτό!