Τα ομόφυλα ζευγάρια στο Ισραήλ θα μπορούν πλέον να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας

05/01/2022
από

Το Ισραήλ αποφάσισε να καταργήσει τους περιορισμούς που απαγορεύουν στα ομόφυλα ζευγάρια και τους ανύπαντρους άνδρες να γίνουν γονείς μέσω παρένθετης μητρότητας εντός της χώρας, επικυρώνοντας την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να τερματίσει την απαγόρευση.

«Είναι μια ιστορική ημέρα για τον ΛΟΑΤΚΙ+ αγώνα στο Ισραήλ», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Νίτζαν Χόροβιτς σε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας ότι το υπουργείο εξέδωσε εγκύκλιο που παρέχει ίση πρόσβαση σε όλους στην παρένθετη εγκυμοσύνη.

Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα του Ισραήλ έχει ζητήσει εδώ και χρόνια να της επιτραπεί η δυνατότητα παρένθετης μητρότητας, η οποία είναι ήδη προσβάσιμη σε ετερόφυλα ζευγάρια και ανύπαντρες γυναίκες.

Τον Ιούλιο, το Ανώτατο Δικαστήριο, μετά από αίτηση ακτιβιστών αποφάσισε ότι η απαγόρευση της παρένθετης μητρότητας για ομόφυλα ζευγάρια και άγαμους άνδρες παραβίαζε τα δικαιώματά τους και πρέπει να αρθεί εντός έξι μηνών.

Οι περιορισμοί ίσχυαν μόνο για την παρένθετη μητρότητα εντός του Ισραήλ, με πολλά ζευγάρια να ξεκινούν τη διαδικασία στο εξωτερικό.




Δες και αυτό!