Το Κατάρ κατέσχεσε παιδικά παιχνίδια επειδή ήταν “rainbow”

28/12/2021
από

Αξιωματούχοι στο Κατάρ κατέσχεσαν παιδικά παιχνίδια στα χρώματα του ουράνιου τόξου, επειδή μετέφεραν «συνθήματα» αντίθετα με τις «ισλαμικές αξίες».

Το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας ανέφερε στο Twitter ότι είχε πραγματοποιήσει «εκστρατείες επιθεώρησης σε πολλά καταστήματα λιανικής σε διαφορετικές περιοχές» σε όλη τη χώρα.

Το tweet συνοδευόταν από μια εικόνα πολλών παιχνιδιών σε ένα κατάστημα.

«Οι εκστρατείες είχαν ως αποτέλεσμα την κατάσχεση και τη διαπίστωση πολλών παραβιάσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάσχεσης παιδικών παιχνιδιών που έφεραν συνθήματα που αντιβαίνουν στις ισλαμικές αξίες», έγραψε το κυβερνητικό υπουργείο.

Σε ξεχωριστή δήλωση, το κυβερνητικό υπουργείο ενθάρρυνε τους ανθρώπους στο Κατάρ να «αναφέρουν οποιοδήποτε προϊόν φέρει λογότυπα ή σχέδια αντίθετα με τις παραδόσεις μας», ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Πίτερ Τάτσελ, χαρακτήρισε την κατάσχεση των παιχνιδιών μια «παράλογη και υπερβολική απάντηση από ένα παρανοϊκό καθεστώς».

«Τα παιχνίδια που κατασχέθηκαν ήταν σε όμορφα χρώματα του ουράνιου τόξου, αλλά κανένα δεν προωθούσε την ομοφυλοφιλία, όπως ισχυρίζονται κυβερνητικοί αξιωματούχοι», είπε ο Τάτσελ. «Αυτό αποδεικνύει ότι το Κατάρ παραμένει μοχθηρά ομοφοβικό και ότι η αυτοαποκαλούμενη νέα φιλελεύθερη εικόνα του είναι μια απάτη και μια απλή κίνηση δημοσίων σχέσεων».

 




Δες και αυτό!