«Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι θέμα κόμματος, η φιλοδοξία που είχα ήταν να είμαι ελεύθερος και το πέτυχα»

23/12/2021

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν καλεσμένος εχθές ο Γιώργος Καπουτζίδης, μιλώντας – μεταξύ άλλων – και για τις πρόσφατες δηλώσεις σχετικά με τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών.

“Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Και ο λόγος, που μιλάω είναι γιατί πιστεύω πως βοηθιούνται πολλοί άνθρωποι απ΄αυτό. Το καταλαβαίνω αυτό, το εισπράττω. Αυτός είναι ο λόγος που το κάνω”, δήλωσε ο ίδιος και συνέχισε: “Αυτό το πράγμα με γεμίζει, μου δίνει χαρά και ειλικρινά νιώθω την ελευθερία να μπορώ να το κάνω. Αυτό θέλω να ξέρει ο κόσμος. Δεν έχω κάποιο σκοπό. Δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με την πολιτική. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι θέμα κόμματος. Η φιλοδοξία που είχα ήταν να είμαι ελεύθερος και το πέτυχα. Αν μπω σε κάποια κόμμα, την ελευθερία που έχω κερδίσει θα τη χάσω”.

Στο ερώτημα αν υπήρχε κάποια απάντηση, στο ερώτημα που έθεσε σχετικά με τα γκέι δικαιώματα, ο Γιώργος Καπουτζίδης σχολίασε:

“Δεν μπορεί να υπάρξει κάποια απάντηση, γιατί πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος που να δικαιολογεί γιατί οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα. Δεν υπήρξε κάποια αντίδραση, μετά τις δηλώσεις μου. Ίσως με έναν τρόπο να υπήρξε. Θα δούμε. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλο το πράγμα των διακρίσεων είναι ανόητο. Η μόνη διάκριση που διέπει το ανθρώπινο γένος είναι αυτή ανάμεσα στο καλό και το κακό”. 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!