H χθεσινή δίκη για τη δολοφονία του Ζακ μέσα από σκίτσα του John Antóno

22/12/2021
Μάρτυρας Π.Κ., φίλος κατηγορούμενου Χορταριά (Σκίτσο: John Antóno)

Η έλλειψη εικόνας από τη δίκη για τον φονικό ξυλοδαρμό της Zackie Oh / του Ζακ Κωστόπουλου είναι ένα προφανές κενό στη δημοσιότητα μιας υπόθεσης με τόσο έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον.

Η παρουσία φωτορεπόρτερ απαγορεύτηκε καθ’ ολοκληρία στην αίθουσα μετά τις έντονες αντιρρήσεις της υπεράσπισης. Έτσι, δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα από την αίθουσα με αυστηρά «τεχνικά» μέσα. Μπορούμε όμως με άλλα καλλιτεχνικά.

Ο John Antóno είναι ο πρώτος από μια σειρά δημιουργών που ζητήσαμε να αποτυπώνουν σημεία της διαδικασίας με το οπτικό μέσο του σκίτσου, όπως συνέβαινε και παραδοσιακά στις εφημερίδες σε αντίστοιχες περιπτώσεις που απαγορευόταν η φωτογράφιση.

Το Zackie Oh Justice Watch δημοσιεύει τα δικά του στιγμιότυπα από την 7η δικάσιμο.

Μάρτυρας Τ.Δ., φίλος κατηγορούμενου Χορταριά
Ο κατηγορούμενος Αθ. Χορταριάς

 

Οι συνήγοροι υποστήριξης κατηγορίας, Άννυ Παπαρρούσου (όρθια) και Κλειώ Παπαπαντολέων (καθιστή)

 

Μάρτυρας Χριστίνα Βαρβία, (Forensic Architecture)
Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί
Μάρτυρας Τ.Ε., διασώστης ΕΚΑΒ

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!