Ο σκηνοθέτης των X-Men, Μπράιαν Σίνγκερ, κατηγορείται για «κακοποιητική σχέση» με νεαρό βοηθό

22/12/2021
από

Ο σκηνοθέτης των X-Men and Bohemian Rhapsody, Μπράιαν Σίνγκερ, κατηγορήθηκε για «τραυματισμό» και «κακοποίηση» πρώην βοηθού.

O Σίνγκερ έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση από πολλούς άνδρες και κατονομάστηκε σε δύο αστικές αγωγές το 2014.

Στην μία φέρεται να ανάγκασε τον 17χρονο σε σεξουαλικές δραστηριότητες σε πάρτι στην Καλιφόρνια και τη Χαβάη, και στην άλλη ότι ανάγκασε έναν δεύτερο 17χρονο, σε σεξουαλικές πράξεις σε ένα πάρτι στο Λονδίνο.

Η πρώτη αγωγή απορρίφθηκε και η δεύτερη συμβιβάστηκε με 150.000$. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του.

Ο Μπλέικ Στερμαν, δημοσίευσε τις εμπειρίες του από τη φερόμενη κακοποίηση σε ένα άρθρο στο Variety.

Το 2009, όταν ήταν 18 ετών, ο Στέρμαν είπε ότι «εργαζόταν στη Νέα Υόρκη ως βοηθός σκηνογράφου όταν μου γνώρισαν τον Μπράιαν Σίνγκερ».

Εκείνη την εποχή, ο Σίνγκερ ήταν 43 ετών και ο Στέρμαν έγραψε ότι έμοιαζε «όχι μεγαλύτερος από 15» και ότι ήταν ο «ορισμός του twink στο σχολικό βιβλίο».

Συνάντησε τον Σίνγκερ για πρώτη φορά όταν προσκλήθηκε σε ένα ακριβό δείπνο με άνδρες της κινηματογραφικής βιομηχανίας, μετά το οποίο «ο Μπράιαν μας προσκάλεσε όλους πίσω στην τεράστια σουίτα του ξενοδοχείου του».

Ο Στέρμαν θυμάται: «Ζήτησε να δει το δίπλωμα οδήγησής μου γιατί δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ήμουν στην πραγματικότητα 18. Είχα συνηθίσει τους ανθρώπους να με ρωτούν πόσο χρονών ήμουν επειδή φαίνομαι τόσο νέος».

Είπε ότι καθώς ήταν αργά, ο Σίνγκερ προσπάθησε να τον πείσει να μείνει, αλλά εκείνος επέμενε να πάρει το μετρό για το σπίτι. «Επέμεινε να μου δώσει χρήματα για ένα ταξί και με κάλεσε να περάσω την εβδομάδα κάνοντας παρέα μαζί του και τους φίλους του».

Τελικά, ένα βράδυ, «η ομάδα έφευγε από τη σουίτα του μέχρι που βρέθηκα μόνος μαζί του», είπε ο Στέρμαν. Ήταν επίσης «μεθυσμένος για πρώτη φορά στη ζωή του».

«Το στήθος μου σφίγγεται τώρα και μόνο που το σκέφτομαι», ανέφερε.

«Μπορείτε να φανταστείτε τι συνέβη στη συνέχεια. Δεν ήξερα ότι μου επέτρεπαν να πω όχι. Δεν ήξερα ότι το αλκοόλ επηρέαζε την ικανότητά μου να λαμβάνω αποφάσεις».

Καθώς ο Μπράιαν Σίνγκερ, έβγαζε περισσότερα χρήματα, είπε ο δικηγόρος του Στέρμαν, θεωρούσε τον εαυτό του «άθικτο» και «άρχισε να περιμένει σεξ πιο συχνά».

Ο Σίνγκερ περιέγραψε τον εαυτό του ως «μέντορα» του Στέρμαν και τον έφερε σε «σκηνικά, συνεδρίες μετά την παραγωγή, αναγνώσεις σεναρίων, συναντήσεις ανάπτυξης, φεστιβάλ κινηματογράφου, πάρτι και δείπνα».

Σε ένα πάρτι στο σπίτι του Σίνγκερ το 2012, ο Στέρμαν ισχυρίζεται ότι έγινε βίαιος με έναν άλλο καλεσμένο, πριν να πει στον Στέρμαν: «Θα σε σκοτώσω αν με αφήσεις».

Είπε: «Αυτά ήταν τα λόγια του. Ποτέ δεν είχα δει ούτε είχα βιώσει σωματική βία πριν γνωρίσω τον Μπράιαν».

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Στέρμαν είπε ότι «ζούσε υπό τον φόβο του Μπράιαν» και ισχυρίστηκε: «Με επέπληξε και έβαζε το μέλλον μου μπροστά μου. Δεν μου επέτρεψαν να βγω ραντεβού. Δεν μου επιτρεπόταν να κάνω σεξ με άτομα της επιλογής μου».

Ανίκανος να αντεπεξέλθει άλλο, υποφέροντας από συχνές κρίσεις πανικού, ο Στέρμαν λέει ότι τελικά κατάφερε να ξεφύγει από τη σχέση ενώ δούλευε με τον Σίνγκερ στην ταινία X-Men: Days of Future Past και ουσιαστικά τελείωσε την καριέρα του.

«Είμαι θύμα κακοποίησης ενός πολύ ισχυρού, πολύ πλούσιου και πολύ άρρωστου άνδρα», είπε ο Στέρμαν.

«Είμαι θύμα του Μπράιαν Σίνγκερ».

Σε απάντηση στους ισχυρισμούς, ο δικηγόρος του Μπράιαν Σίνγκερ είπε ότι ο κατήγορος του ήταν «παρανοϊκός».

Όταν ήρθε αντιμέτωπος με μια περίληψη του άρθρου του Στέρμαν, ο δικηγόρος του Μπράιαν Σίνγκερ, Andrew Brettler, έστειλε μια τετρασέλιδη επιστολή στο Variety ως απάντηση.

Στην επιστολή, περιέγραψε τους ισχυρισμούς του Στέρμαν ως «μη επιβεβαιωμένους, εμπρηστικούς και άκρως δυσφημιστικούς» και πρόσθεσε: «Όπως θα δείτε, [ο κ. Στέρμαν] ζητά επίσης επανειλημμένα από τον Singer χρήματα, μια δουλειά και ένα μέρος για να ζήσει.

«Στην αρχή της σχέσης τους, εκείνος και ο κ. Σίνγκερ εξέφρασαν και οι δύο τη στοργή τους ο ένας για τον άλλον, αλλά όσο περνούσε ο καιρός, ο κ. Στέρμαν γινόταν όλο και πιο παρανοϊκός.

«Ήταν τότε που ο κύριος Σίνγκερ άρχισε να αποστασιοποιείται από τον κ. Stuerman».




Δες και αυτό!