Επίσκοπος σταμάτησε τους εξορκισμούς και τις θεραπείες μεταστροφής επειδή ερωτεύτηκε μία συγγραφέα ερωτικών βιβλίων

15/12/2021
από

Ένας επίσκοπος που ήταν γνωστός για τους εξορκισμούς αλλά και τη εφαρμογή θεραπειών μεταστροφής σε ΛΟΑΤ+ άτομα, έχασε τη θέση του αφού παντρεύτηκε μια σατανίστρια συγγραφέα πορνό.

Ο 52χρονος Xavier Novell, επίσκοπος της Σοσλόνα της Ισπανίας, έγινε πρωτοσέλιδο σε όλον τον κόσμο όταν παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο, αφού ερωτεύτηκε την συγγραφέα και ψυχολόγο Silvia Caballol.

Ο Novell έγινε ο νεότερος επίσκοπος της Ισπανίας όταν διορίστηκε το 2010 σε ηλικία 41 ετών. Γνώρισε την Caballol όταν μελετούσε δαιμονολογία.

Ο Novell την ερωτεύτηκε και εγκατέλειψε την ιεροσύνη. Σύμφωνα με την καθολική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Religión Digital, είχε δηλώσει: «Έχω ερωτευτεί μια γυναίκα, για πρώτη φορά στη ζωή μου και θέλω να κάνω τα πράγματα με τον σωστό τρόπο».

Παραιτήθηκε για «αυστηρά προσωπικούς λόγους» και παρά το γεγονός ότι οι πρώην συνάδελφοί του είπαν στα μέσα ενημέρωσης ότι είχε καταληφθεί από δαίμονες, φέρεται να αρνήθηκε έναν εξορκισμό.

Τώρα, του αφαιρέθηκαν επίσημα οι εξουσίες του, αφού ο επίσκοπος παντρεύτηκε την αγαπημένη του.

Σύμφωνα με την The Independent, ένα εκπρόσωπος της αποστολικής εκκλησίας δήλωσε: «Αυτό σημαίνει ότι ο Επίσκοπος Xavier Novell i Gomà, ενώ διατηρεί την ιδιότητά του ως επίσκοπος, δεν μπορεί να εκτελέσει καμία από τις λειτουργίες που απορρέουν από αυτή την ιδιότητα. Μεταξύ άλλων, απαγορεύεται η διεξαγωγή των μυστηρίων και κάθε διδακτική δραστηριότητα, δημόσια και ιδιωτική».

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!