Δίκη Ζακ: Μάρτυρας αδειάζει τους κατηγορουμένους – “είδα παρά πολύ μανία, ένα ασυγκράτητο μίσος μια οργή”

07/12/2021
από

Tη σκηνή του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, όπως εκείνος την αποτύπωσε, περιέγραψε στο δικαστήριο ο αυτόπτης μάρτυρας, υπάλληλος σεκιούριτι που έτυχε να είναι παρών την ώρα της επίθεσης που δέχθηκε το θύμα.

«Είδα παρά πολύ μανία. Μεγάλη μανία. Ένα ασυγκράτητο μίσος μια οργή. Δεν ξέρω αν ήταν προσωπικό. Δεν έχω δει τέτοια συμπεριφορά, ούτε για εν δυνάμει κλεφτη» κατέθεσε ο μάρτυρας. Ο 40χρονος άνδρας κατηγορηματικά αρνήθηκε την ύπαρξη μαχαιριού.

«Δεν είχε μαχαίρι – Κατηγορηματικά το λέω»

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι είχε συναντήσει ξανά στο Ζακ γιατί εργαζόταν στο κέντρο και είχε τυπικές επαφές μαζί του. «Όταν τον είδα είπα: ο Ζακ αποκλείεται. Δεν πίστεψα ούτε μια στιγμή ότι κάτι κακό ήθελε να κάνει. Σαν φύλακας το απέκλεισα. Δεν ήταν της ιδεολογίας να κλέψει, ούτε είχε ανάγκη να κλέψει απ’ότι έλεγε» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Θεώρησα ότι κατά λάθος μπήκε.

Η συμπεριφορά του ήταν να απεγκλωβιστεί, ότι μετάνιωσε που μπήκε. Ήταν σε υπερένταση και ταραχή. Δεν ήθελε να κάνει κάτι κακό, Ήταν σε κοινή θέα, ακάλυπτος χωρίς μια μάσκα και προσπαθούσε να βγει, όχι να μείνει μέσα ενώ έξω τον περίμενε κόσμος. Αν ήταν κλέφτης δεν θα ήθελε να βγει έξω».

Πολ. αγωγή: Είδατε να κρατάει μαχαίρι;

Μάρτυρας: Δεν είχε μαχαίρι. Δεν παρουσίαζε κάτι ή μια κίνηση ότι οπλοφορεί. Δεν έτεινε κάτι σε μαχαίρι ή σουγιά. Κατηγορηματικά το λέω.

«Ο θάνατος δεν σχετίζεται με το ήπαρ»

Στη συνέχεια εξετάστηκε ο μάρτυρας ο οποίος έχει διενεργήσει την ιστολογική εξεταση και αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του θύματος, καταθέτοντας: «η καρδιά του δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ήταν φυσιολογικότατη. Ο θάνατος όταν σχετίζεται με το ήπαρ δεν είναι άμεσος, είναι μια αργή εξέλιξη, δεν αποδίδονται αιφνίδιοι θάνατοι σε αυτό». Όπως εξήγησε, «ο οργανισμός του ήταν επιβαρυμένος δεν ήταν υγιής άνθρωπος αλλά δεν έπαιξε σχέση με το θάνατο, αν και αυτό να το πει αρμόδιος είναι ο ιατροδικαστής»,πρόσθεσε ο μάρτυρας.

πληροφορίες από ZackieOh Justice Watch και tanea.gr




Δες και αυτό!