“Το Αυγό του Κόκορα” από τις 29 Νοεμβρίου στο Θέατρο 104

29/11/2021
από

“Το Αυγό του Κόκορα”. Ένα πρωτότυπο έργο από το Θέατρο Πλαστελίνης, από τις 29 Νοεμβρίου στο Θέατρο 104.

Άνθρωποι, κότες και ρομπότ συνυπάρχουν σε μια παράσταση που συνδέει αναπάντεχα την πατριαρχία με την οικολογία.

Ρατσισμός, βία, γυναικοκτονίες, ανισότητα, πατριαρχία, περιβαλλοντική καταστροφή, τεχνολογική εξέλιξη, ζώα, και συναισθήματα μετέωρα σε ένα μέλλον που διαγράφεται δυσοίωνο. Αυτό είναι το τοπίο του σήμερα από το οποίο αντλεί την έμπνευσή του το «Αυγό του Κόκορα», το πρωτότυπο έργο του Σίμου Τζίτζη.

Πρόκειται για μια αλληγορική ιστορία με μαύρο χιούμορ για το δυστοπικό μέλλον της ανθρωπότητας που εγείρει ερωτήματα για την απομάκρυνση του ανθρώπου από την φύση του, την εξαρτημένη σχέση του από την τεχνολογία και την αναπαραγωγική διαδικασία ως ένα δοχείο συντήρησης της πατριαρχικής αφήγησης.

Άνθρωποι, κότες και ρομπότ συνυπάρχουν σε έναν κόσμο πριν από τον κόσμο που ζούμε. Οι ισορροπίες διαταράσσονται όταν δύο όντα ερωτεύονται και το αρσενικό αντιλαμβάνεται πως ο μόνος τρόπος για να συνδεθεί με το θηλυκό είναι η Γέννηση, η έλευση στον κόσμο της Ζωής. Ποιο από τα δύο όμως μπορεί να γεννηθεί πρώτο και πως θα επηρεάσουν οι επιλογές του τις ζωές των άλλων;

Η ζωή πριν τη ζωή, η γέννηση, ο κόσμος και το δίπολο των φύλων που δαμάζεται από έναν αδιατάρακτο καταπιεστικό μηχανισμό. Μπορεί άραγε αυτός ο μηχανισμός να αλλάξει;

Συντελεστές:

Σύλληψη – σκηνοθεσία: Σίμος Τζίτζης
Παίζουν (αλφαβητικά): Νέδη Αγαπίου, Λυδία Κούρου, Κωνσταντίνος Σιώζος
Σκηνικά, κοστούμια: Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Σχεδιασμός φωτισμού: Τζάνος Μάζης
Πρωτότυπη Μουσική: Γιάννης Μουρτζάκης (ATH. SHOOTERS™)
Βοηθός σκηνοθέτη: Σταύρια Νικολάου
Photography, videography, graphic design: Daniel Voreakos (ATH. SHOOTERS™)
Διεύθυνση παραγωγής, επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης
Παραγωγή: Θέατρο Πλαστελίνης

Διαβάστε περισσότερα:

Ο Σίμος Τζίτζης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής “Δήλος”& της Δήμητρας Χατούπη και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Σχολή Καλών Τεχνών) στο Ναύπλιο. Το 2016 δημιούργησε το Θέατρο Πλαστελίνης ως μια ομάδα θεάτρου στο πλαίσιο τωνσπουδών του, μέσω της οποίας σκηνοθέτησε και διασκεύασε αρχικά το «Far Away» της Caryl Churchill (Δημοτικό θέατρο Πειραιά, 2016), και στην συνέχεια τον «Οιδίποδα» του Σοφοκλή (Φουγάρο, 2017), που παρουσιάστηκε ως παράλληλη δράση του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο St. Mark και St. John Plymouth της Αγγλίας, ενώ ακολούθησαν παραστάσεις του έργου στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών και στο Θησείον.


Πληροφορίες

Τοποθεσία: Θέατρο 104 | Black box | Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 118 54
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη στις 21.15
Από τις 29 Νοεμβρίου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων
Εισιτήρια: Κανονικό 12€, Μειωμένο 8€
Προπώληση εισιτηρίων:
Στο ταμείο του θεάτρου και στο www.viva.gr

Δείτε περισσότερα:
https://www.facebook.com/theatroplastelinis
https://www.instagram.com/theatroplastelinis




Δες και αυτό!