Η Ρωσία σκέφτεται τον περιορισμό των γκέι σκηνών, «καθώς περιέχουν πορνογραφία»

29/11/2021
από

Ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές με γκέι περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμες μόνο με “ειδική πρόσβαση”, αναφέρει μέλος του Κοινοβουλίου.

Το Κοινοβούλιο της Ρωσίας θα εξετάσει “περιορισμούς σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές με γκέι ερωτικές σκηνές, καθώς περιέχουν πορνογραφία”, δήλωσε ένας νομοθέτης αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Vitaly Milanov (υπεύθυνο για την ομοφοβική νομοθεσία περί γκέι προπαγάνδας), το σχετικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο σε λίγες μέρες.

Ο Milanov, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικογενειακών Υποθέσεων, Γυναικών και Παιδιών, δήλωσε σε ρωσικό πρακτορείο ότι οι Ρώσοι πολίτες δεν επιθυμούν ευρεία μετάδοση τέτοιου περιεχομένου. “Η νομική λύση σε αυτή την κατάσταση είναι προ των πυλών”, ανέφερε, προσθέτοντας, “όποιος θέλει μπορεί να έχει ειδική πρόσβαση σε τέτοια βίντεο όπως γίνεται και με την πορνογραφία”.

Σε πρόσφατη έρευνα του Ρωσικού Κέντρου Ερευνών Κοινής Γνώμης, το 80% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι οι σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων δεν πρέπει να απεικονίζονται ακόμη και σε ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα που περιορίζονται σε ενήλικες θεατές, ενώ το 57% ανέφερε ότι οι σκηνές “σεξουαλικής απόκλισης” πρέπει να απαγορευτούν, αναφέρει το RT.

Η Ρωσία έχει ήδη τον περίφημο νόμο περί «γκέι προπαγάνδας», ο οποίος θεσπίστηκε το 2013, ο οποίος απαγορεύει το ΛΟΑΤ+ περιεχόμενο σε οποιονδήποτε χώρο προσβάσιμο σε ανηλίκους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση παρελάσεων Pride και άλλων συγκεντρώσεων, καθώς και διαφόρων τύπων μέσων ενημέρωσης. Ο Milanov, ως αξιωματούχος της πόλης στην Αγία Πετρούπολη, ήταν υπέρμαχος της νομοθεσίας αυτής.

Έχει κάνει πολλές ομοφοβικές τοποθετήσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+. Τον Αύγουστο, ανέφερε ότι οι ομοφυλόφιλοι αντιπροσωπεύουν το “χαμηλότερο στάδιο ανάπτυξης στο ζωικό βασίλειο” και θα πρέπει να “στειρωθούν” όπως οι αδέσποτες γάτες. Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας καταδίκασε τα σχόλια.

Ένας άλλος Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε πρόσφατα ότι έχει ετοιμάσει έναν κατάλογο αυτού που αποκάλεσε “τοξικό περιεχόμενο” στο διαδίκτυο. “Αυτή η πηγή θα επισημάνει θέματα όπως ο ριζοσπαστικός φεμινισμός, ο τρόπος ζωής χωρίς παιδιά, καθώς επίσης η προώθηση της ομοφυλοφιλίας”, αναφέρει το RT. Η ιστοσελίδα ταυτοποίησε τον αξιωματούχο ως μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου της Ρωσίας για την Κοινωνία των Πολιτών και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αλλά δεν τον κατονόμασε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι ρωσικές αρχές μπλόκαραν προσωρινά τον ιστότοπο που φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ταινιών LGBT Side by Side με έδρα την Αγία Πετρούπολη, το οποίο διεξάγεται διαδικτυακά μόνο λόγω της πανδημίας. Ο ιστότοπος επαναλειτούργησε για λίγο μόνο για να μπλοκαριστεί και πάλι.

“Πρόκειται για μια πολιτικά υποκινούμενη επίθεση και μια ακόμη προσπάθεια να περιοριστούν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων που βρίσκονται στη Ρωσία“, ανέφερε ο Manny de Guerre, ιδρυτής του Φεστιβάλ ΛΟΑΤ Κινηματογράφου Side by Side, σε δήλωση του.

Η ρωσική κυβέρνηση επέβαλε επίσης πρόστιμο σε τηλεοπτικό κανάλι επειδή έδειξε τελετή απονομής βραβείων, η οποία περιελάμβανε την εμφάνιση ενός άνδρα με φόρεμα.




Δες και αυτό!