Ο Λιούις Χάμιλτον θα συνεχίζει να φορά το «περήφανο» κράνος του στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας

22/11/2021
από

Ο Λιούις Χάμιλτον, ο πρωταθλητής της Formula 1, θα φορέσει το κράνος στα χρώματα της (progress) σημαίας υπερηφάνειας στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας τον επόμενο μήνα.

Ο Βρετανός πιλότος, ο μοναδικός μαύρος οδηγός στην ιστορία της διαγωνισμού, έκανε μια μικρή κίνηση αλληλεγγύης στο Qatar Pride Prix αυτού του Σαββατοκύριακου φορώντας το συγκεκριμένο κράνος.

Το κράνος, πέρα από τα χρώματα της συμπεριληπτικής rainbow σημαίας που σχεδιάστηκε από ένα ιντερσεξ άτομο, έγραφε και τις φράσεις “We Stand Together” και “Love is Love”.

Καθώς η F1 ανεβαίνει στη Μέση Ανατολή, το τουρνουά αγώνων αυτοκινήτου έχει προκαλέσει τις αντιδράσειw αρκετών ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο Κατάρ, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη με τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να αντιμετωπίζουν σκληρές ποινές. Αντίστοιχη είναι οι κατάσταση και στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και στο Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου θα διεξαχθούν οι δύο τελευταίοι αγώνες της σεζόν.

Γι΄αυτό κι ο Χάμιλτον σκοπεύει να συνεχίσει να φοράει το κράνος σε όλους αυτούς τους αγώνες.

«Δεν έχω δεχτεί κανένα αρνητικό σχόλιο», είπε ο 36χρονος στους δημοσιογράφους το απόγευμα του Σαββάτου.

«Θα χρησιμοποιήσω το ίδιο κράνος σ΄αυτούς τους αγώνες.

Στο πίσω μέρος το κράνος μου γράφει “στεκόμαστε μαζί” και “η αγάπη είναι αγάπη” και είναι σημαντικό για μένα να υποστηρίξω τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα εδώ, καθώς γνωρίζω ότι υπάρχουν αρκετές καταστάσεις που πρέπει να επισημανθούν.

Αλλά ελπίζω να μάθω ακριβώς τι συμβαίνει εδώ και τι προσπάθειες γίνονται για να βοηθήσουν περισσότερο αυτήν την κοινότητα, την ΛΟΑΤ+ κοινότητα.

Φοράω για να ακούω».

Η Σαουδική Αραβία βλέπει την ομοφυλοφιλία ως σοβαρό αδίκημα που μπορεί να επιφέρει φυλάκιση, σωματική τιμωρία, χημικό ευνουχισμό ή ακόμη και τη θανατική ποινή.

Ενώ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο θάνατος, η ισόβια κάθειρξη, τα μαστιγώματα, οι αναγκαστικές εξετάσεις του πρωκτού και οι ενέσεις ορμονών, μεταξύ άλλων φρικτών τιμωριών, περιμένουν τα ΛΟΑΤ+ άτομα.

Για τον Χάμιλτον, η συνεχιζόμενη κακοποίηση και οι δολοφονίες των ΛΟΑΤ+ ατόμων είναι «σοβαρά ζητήματα».

«Προσπάθησα να σκεφτώ τι μπορώ να κάνω;» είπε. «Είμαι μόνο ένα άτομο και νομίζω ότι το άθλημα και όλοι οι οδηγοί μαζί και οι αθλητές μπορούν να κάνουν περισσότερα».

Το άτομο, που δημιούργησε τη συγκεκριμένη εκδοχή της pride σημαίας (Valentino Vecchietti), ευχαρίστησε τον Χάμιλτον.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!