Ελβετία: Τα γκέι ζευγάρια μπορούν να παντρευτούν από 1η Ιουλίου 2022

18/11/2021
από
Ελβετία
Ελβετία

Η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε τις πρώτες ημερομηνίες για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών την Τετάρτη (17 Νοεμβρίου), σχεδόν δύο μήνες αφότου το 64,1% των ψηφοφόρων υποστήριξε την ισότητα σε δημοψήφισμα.

Η χώρα έχει επιτρέψει τις συμβάσεις συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια από το 2007. Η νομοθεσία που επιτρέπει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών εισήχθη για πρώτη φορά το 2013, αλλά έπρεπε να περάσουν οκτώ χρόνια μακροχρόνιας εκστρατείας και συζητήσεων.

Θα σημαίνει, επίσης, ότι τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να τεκνοθετήσουν μαζί, κάτι που προηγουμένως απαγορευόταν, καθώς να έχουν πρόσβαση στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ακόμη ότι από την 1η Ιανουαρίου 2022, η Ελβετία θα αναγνωρίζει τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών που παντρεύονται στο εξωτερικό.

Η νομοθεσία, ωστόσο, σημαίνει ότι η συμμετοχή σε σύμφωνο συμβίωσης δε θα είναι πλέον δυνατή στην Ελβετία από την 1η Ιουλίου – αν και τα ζευγάρια που έχουν ήδη συμπράξεις θα επιτρέπεται να τις διατηρήσουν.

Η Ελβετία είναι η 17η χώρα στην Ευρώπη που νομιμοποίησε την ισότητα γάμου από τον Σεπτέμβριο του 2021, με Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο να πραγματοποιούν νόμιμα τελετές γάμου ομόφυλων ζευγαριών.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!