Διαγράφηκε μυστηριωδώς κανάλι του Youtube για τα τρανς δικαιώματα

16/11/2021
από
κανάλι του Youtube
κανάλι του Youtube

Κινηματογραφικό project που γιορτάζει τις ζωές των τρανς ανθρώπων διαγράφηκε από το YouTube, χωρίς προειδοποίηση μετά από δέκα χρόνια.

Το κανάλι του YouTube του My Genderation, ενός ανεξάρτητου τρανς κινηματογραφικού project, διαγράφηκε χωρίς προειδοποίηση την πρώτη ημέρα της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Τρανς Άτομα (13 Νοεμβρίου).

«Κάποιος έκλεψε το κανάλι My Genderation στο YouTube και τώρα έχει διαγραφεί», έγραψε στο Twitter το ιδρυτικό μέλος και σκηνοθέτης με το όνομα Fox Fisher στις 14 Νοεμβρίου. «Διατηρώ αυτό το κανάλι για 10 χρόνια.»

Πρόσθεσε: «Αισθάνομαι τόσο χάλια γι’ αυτό. Είναι κυριολεκτικά το πιο σημαντικό έργο της ζωής μου, που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση των τρανς ζητημάτων και να γιορτάσει τις τρανς ζωές.»

Το Fox πρόσθεσε ότι «δε γνωρίζει αν πρόκειται για στοχευμένη επίθεση σε τρανς υποστηρικτικά κανάλια.»

Το My Genderation, ένας πολυβραβευμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ηγείται των τρανς θεμάτων, ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια και έχει γυρίσει εκατοντάδες ταινίες για τρανς ζωές, μεταξύ άλλων για το Channel 4, το BBC, το Stonewall και την κλινική τρανς υγείας CliniQ. Ένα ντοκιμαντέρ για την τρανς υγειονομική περίθαλψη στη δεκαετία του 1970, το Inverness Or Bust, βρίσκεται επί του παρόντος στα σκαριά.

Παραμένει ασαφές πώς διαγράφηκε ο λογαριασμός My Generation από το YouTube. Τώρα πια εμφανίζεται το μήνυμα “ο λογαριασμός σας έχει απενεργοποιηθεί οριστικά”, κάθε φορά που προσπαθούν να συνδεθούν στον λογαριασμό YouTube του My Generation.

Ένα παρόμοιο μήνυμα, με την ένδειξη “αυτή η σελίδα δεν είναι διαθέσιμη”, εμφανίζεται όταν μέλη του κοινού προσπαθούν να δουν το κανάλι.

Εκπρόσωπος του YouTube είπε στο PinkNews μέσω email: «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια του λογαριασμού. Είμαστε σε επαφή με τους δημιουργούς και εργαζόμαστε για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί, ώστε να μπορέσουμε να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα το συντομότερο δυνατό.»




Δες και αυτό!