Γκέι βετεράνος μιλά για την εμπειρία του με τις διακρίσεις

12/11/2021
από
Γκέι βετεράνος
Γκέι βετεράνος

Ο Kyle A. Turner, ένας βετεράνος του στρατού, έχει αφιερώσει την καριέρα του στον στρατό και την πολιτική θητεία του στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, και ζει στη Βόρεια Καρολίνα με τον σύζυγό του, και την κόρη τους.

Γράφει την ιστορία του και κάνει έκκληση στην πολιτεία για αλλαγή.

Θυμάμαι τη στιγμή που συνειδητοποίησα πραγματικά για πρώτη φορά πόσο αποθαρρυντική μπορεί να είναι η διάκριση κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Ο σύζυγός μου Τζέιμς και εγώ είχαμε ένα εξοχικό στα βουνά Blue Ridge, στην κομητεία Watauga κοντά στο Boone, N.C. — και μας άρεσε τόσο πολύ ο χρόνος μας εκεί που καταβάλαμε προσπάθειες να χτίσουμε ένα νέο σπίτι για εμάς. Το σπίτι θα βρισκόταν σε μια ιδιωτική κοινότητα που διέπεται μεν από τον νόμο της Πολιτείας, και από τους κανονισμούς μιας ένωσης ιδιοκτητών σπιτιού, αλλά σε κάθε βήμα της διαδικασίας, νιώθαμε δυσφορία και εχθρότητα. Για περίπου έναν χρόνο προσπαθήσαμε να συνεργαστούμε με την ένωση, αλλά αισθανθήκαμε ξανά και ξανά προκατάληψη κατά των γκέι. Και δεδομένου ότι η Βόρεια Καρολίνα στερείται προστασίας κατά των διακρίσεων σε όλη την πολιτεία με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, δεν είχαμε νομική υπόσταση για να αμφισβητήσουμε την ένωση ιδιοκτητών σπιτιού.

Ο Τζέιμς με κοίταξε μια μέρα και με ρώτησε: «Θέλεις να συνεχίσεις να δίνεις αυτήν τη χαμένη μάχη;» Και ήξερα ότι είχε δίκιο. Βάλαμε την περιουσία μας προς πώληση, σταματήσαμε τα σχέδια για τη νέα κατασκευή και τελικά αγοράσαμε ένα σπίτι στο Φορτ Λόντερντεϊλ, όπου νιώσαμε ευπρόσδεκτοι και όπου τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα προστατεύονται τοπικά από τις διακρίσεις. Οι επενδύσεις και οι δαπάνες μας για τη συνταξιοδότηση, που θα μπορούσαν να είχαν παραμείνει στη Βόρεια Καρολίνα, ωφέλησαν την πολιτεία της Φλόριντα. Ήταν μια δύσκολη απόφαση: Ζούμε στην περιοχή Research Triangle Park της Βόρειας Καρολίνας, όπου μεγαλώσαμε την 21χρονη κόρη μας Emma, ​​την οποία τεκνοθετήσαμε ως βρέφος από το Βιετνάμ. Η Πολιτεία [της Βόρεια Καρολίνα] έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Αλλά χωρίς αυτές τις προστασίες, η κομητεία Watauga ήταν ένα δύσκολο μέρος για να είσαι ΛΟΑΤΚΙ άτομο.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι δεν είναι απλώς ένα αφηρημένο θέμα ή ένα συμβολικό σημείο συζήτησης: οι διακρίσεις έχουν βαθύτατα καταστροφικές συνέπειες για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Αμερική. Ένας στα τρία ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, σύμφωνα με μια έρευνα του 2020, αντιμετώπισε διακρίσεις – σε δημόσιους χώρους, στην εργασία, στα σχολεία, και στις γειτονιές. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται σε τρία στα πέντε, όταν πρόκειται μόνο τα τρανς άτομα.

Το να βιώσουμε αυτήν την κακομεταχείριση με έκανε να νιώσω ιδιαίτερα εξοργισμένος, επειδή ο Τζέιμς και εγώ αφιερώσαμε τη σταδιοδρομία μας στον στρατό των ΗΠΑ και στην πολιτική υπηρεσία της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Υπηρέτησα στον στρατό για μια δεκαετία, σε μια εποχή που οι ομοφυλόφιλοι άνδρες δεν μπορούσαν να υπηρετήσουν ανοιχτά λόγω της λεγόμενης πολιτικής «μην ρωτάς, μην πεις», η οποία καταργήθηκε πριν από 10 χρόνια από μια δικομματική υπερπλειοψηφία στην Γερουσία των ΗΠΑ. Μετά τη θητεία μου, εργάστηκα ως αξιωματικός συμβάσεων προμηθειών σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. Ο Τζέιμς ήταν αντισυνταγματάρχης στον Στρατό Εφεδρείας και αξιωματικός στο NIH, επί του παρόντος διορισμένος σε μια ανθρωπιστική μονάδα κοντά στα νότια σύνορά μας, εργαζόμενος για την υποστήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών.

Ήταν ιδιαίτερα απογοητευτικό να μαθαίνουμε ότι ο Τζέιμς και εγώ έχουμε υπηρετήσει και οι δύο τη χώρα μας και ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι, ως πολίτες, μπορούμε ακόμη νομικά να αντιμετωπίζουμε διακρίσεις σε βασικούς τομείς της ζωής. Και όταν σκεφτήκαμε την κατάστασή μας, καταλάβαμε ότι πόσα πολλά άλλα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που μένουν στη Βόρεια Καρολίνα δεν απολαμβάνουν την οικονομική ελευθερία που απολαμβάνουμε εμείς για να προστατευτούν από την παρενόχληση και τις διακρίσεις.

Ευτυχώς, υπάρχει η ελπίδα ότι το Κογκρέσο μπορεί επιτέλους να δράσει. Για πρώτη φορά, τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν προτείνει μέτρα που προσθέτουν προστασία σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μέσω των ομοσπονδιακών νόμων για τα πολιτικά δικαιώματα του έθνους μας. Η κύρια διαφωνία μεταξύ των δύο νομοσχεδίων περιλαμβάνει την εξισορρόπηση της επείγουσας ανάγκης προστασίας των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων με τις θρησκευτικές ελευθερίες της Αμερικής.

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές της Βόρειας Καρολίνας Richard Burr και Thom Tillis έχουν την ευκαιρία φέτος να βοηθήσουν στην εξεύρεση κοινού εδάφους σε ένα θέμα που χαίρει συντριπτικής υποστήριξης μεταξύ των κατοίκων της Βόρειας Καρολίνας (το 66% δηλώνει ότι θέλει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη διαδικασία): διασφάλιση δικαιοσύνης και ισότητας. Το Κογκρέσο βρίσκεται σε θέση τους επόμενους μήνες να θεσπίσει επιτέλους προστασία κατά των διακρίσεων αναφορικά με τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Η εύρεση ενός μονοπατιού για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία είναι αυτό που κάνουν οι νομοθέτες όταν δεσμεύονται να λύσουν προβλήματα, και οι γερουσιαστές Tillis και Burr μπορούν να κοιτάξουν τις 21 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της γειτονικής μας Βιρτζίνια, και εκατοντάδες τοπικές κοινότητες — συμπεριλαμβανομένων 15 εδώ στην NC — με νόμους που απαγορεύουν τις διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, χωρίς να διακυβεύονται οι θρησκευτικές ελευθερίες.

Η Ουάσιγκτον μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμά της, με τους να μπορούν να τερματίσουν το διχαστικό μοτίβο που θέτει τις θρησκευτικές ελευθερίες ενάντια στα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα. Κάθε σημαντική πρόοδος στα πολιτικά δικαιώματα — από τον Νόμο για τα Πολιτικά Δικαιώματα του 1964 έως τον Αμερικανικό Νόμο για τα ΑμεΑ — έχει επιτύχει την κατάλληλη ισορροπία.

Γερουσιαστές Tillis και Burr: Η οικογένειά μου, και χιλιάδες κάτοικοι της Βόρειας Καρολίνας, βασίζονται σε εσάς.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!