Ο Τζος Καβάλο φοβάται να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο (ομοφοβικό) Κατάρ

10/11/2021
από

Αφού έγινε o πρώτος ανοιχτά γκέι ποδοσφαιριστής κορυφαίας κατηγορίας τον περασμένο μήνα, ο Τζος Καβάλο δηλώνει σε μια νέα συνέντευξη στη Guardian ότι «φοβάται» να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022 στο Κατάρ, λόγω της ομοφοβίας που επικρατεί στη χώρα.

Ο Καβάλο, ο οποίος αγωνίζεται στην Adelaide United, έλαβε μεγάλη υποστήριξη από την ποδοσφαιρική κοινότητα, όταν ανακοίνωσε ότι είναι γκέι.

Ο 21χρονος εκφράζει τώρα τις ανησυχίες του για το Παγκόσμιο Κύπελλο της επόμενης χρονιάς στο Κατάρ, όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και τιμωρείται με φυλάκιση έως και τρία χρόνια.

«Με λυπεί που το βλέπω αυτό», είπε ο Καβάλο στο podcast “Guardian’s Today”. «Διάβασα κάτι για τη θανατική ποινή για τους γκέι στο Κατάρ. Είναι κάτι που φοβάμαι πολύ και δε θα ήθελα πραγματικά να πάω στο Κατάρ γι’ αυτό».

«Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είναι να παίζεις για τη χώρα σου. Το να ξέρεις όμως ότι [το Παγκόσμιο Κύπελλο] είναι σε μια χώρα που δεν υποστηρίζει τους γκέι και θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη ζωή είναι κάτι που με τρομάζει και με κάνει να επαναξιολογήσω. Είναι η ζωή μου πιο σημαντική από το να κάνω κάτι πραγματικά καλό στην καριέρα μου;», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με μια αναφορά της ILGA World, το Κατάρ «διατηρεί δικαστήρια της Σαρία, όπου τεχνικά είναι πιθανό οι μουσουλμάνοι άνδρες να θανατωθούν για σεξουαλικές συμπεριφορές του ίδιου φύλου».

Σε μια συνέντευξη με την Amanda Davies στο CNN το 2017, ο Nasser Al Khater, ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 του Κατάρ, είπε: «Δεν θέτουμε περιορισμούς σε καμία εθνικότητα ή κανέναν σε σχέση με το φύλο, τη φυλή, τον προσανατολισμό, τη θρησκεία».




Δες και αυτό!