«Αποκλειστικά από τα τραύματα πέθανε ο Ζακ» κατέθεσε ο ιατροδικαστής

09/11/2021
από
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στην κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι το ισχαιμικό επεισόδιο που οδήγησε στο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου συνδέεται αποκλειστικά με κακώσεις στο κεφάλι του προχώρησε στην κατάθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καλογρηάς, που έκανε τη νεκροτομή απέκλεισε ξεκάθαρα το ενδεχόμενο ο θάνατος να οφείλεται σε παθολογικά ή τοξολογικά αίτια.

Απαντώντας σε επανειλημμένες εξαντλητικές ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, στους οποίους προστέθηκαν άλλοι δύο, ο ιατροδικαστής ξεκαθάρισε πως δεν υπήρχε καμία παθολογία που να δικαιολογεί το πνευμονικό οίδημα ή το ισχαιμικό επεισόδιο και πως η αιτία ήταν τα τραύματα.

Σημειώθηκε μάλιστα ένταση με τους δικηγόρους να επιμένουν και με αποτέλεσμα ο ιατροδικαστής να φτάσει στο σημείο να πει: «Νιώθω σαν να πρέπει να απολογηθώ για τα ευρήματα της έρευνάς μου». «Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη, κάνουμε ο καθένας μας 1.000 ιατροδικαστικές εκθέσεις τον χρόνο» τόνισε.

Μάλιστα, η υπεράσπιση δεν δίστασε να στρέψει τα βέλη της στον ίδιο τον ιατροδικαστή της ΕΛ.ΑΣ. προκαλώντας την αντίδραση του ίδιου και της έδρας, που διέκοψε για λίγο τη συνεδρίαση. «Οι έξι αστυνομικοί δικάζονται από αυτά που είπατε εσείς. Όχι επειδή είναι κακός ο εισαγγελέας, όχι επειδή κακή η Πολιτική Αγωγή ή κακοί οι συνήγοροι υπεράσπισης».

«Σας ζητώ να ανακαλέσετε» απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Καλογρηάς για να προσθέσει: «Κάνουμε τη δουλειά μας. αν είναι ποτέ δυνατόν. Δεν έχω ξανακούσει στα 20 χρόνια τέτοια προσβολή. Δεν έχει ξαναγίνει. Δημιουργείτε εντυπώσεις στους κατηγορούμενους. Είναι βαρύτατατη προσβολή για έναν ιατροδικαστή»

Είναι εμφανές ότι η υπεράσπιση συνεχίζει την προσπάθεια να μετατρέψει τη δίκη για το φόνο του Ζακ σε δίκη του ίδιου του θύματος. Νωρίτερα, η υπεράσπιση ζήτησε να προσκομιστεί ο ιατρικός του φάκελος για υποτιθέμενα ιατρικά προβλήματα. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη γι’ αυτό.

Χαρακτηριστικό το σχόλιο της μία εκ των δύο δικηγόρων της οικογένειας, Αννυς Παπαρρούσου, ότι «δε θα γίνει το θύμα θύτης» και ότι δεν γίνεται να πέθανε τυχαία στα πόδια των αστυνομικών.

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε νηπιαγωγός, μέλος φιλοζωικής εταιρείας, που είχε δώσει ένα σκυλάκι στον 33χρονο. Η ίδια κατέθεσε ότι ανησυχούσε λέγοντας ότι η κατανάλωση μπύρας σε συνδυασμό με την αντιρετροϊκή αγωγή μπορεί να προκαλούσε προβλήματα στον Ζακ, ο οποίος τον Αύγουστο, πριν το θάνατό του, είχε επισκεφτεί το Λαϊκό νοσοκομείο με χαμηλό αιματοκρίτη. «Δεν είμαι γιατρός» είπε, κι εγώ έχω ταχυκαρδίες αλλά θεωρώ τον εαυτό που υγιή.

► Οι εξελίξεις της δίκης καταγράφονται αναλυτικά από το Παρατηρητήριο της δίκης και δημοσιεύονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στο facebook (ZackieOh Justice Watch), στο twitter (ZjusticeWatch) και στην ιστοσελίδα zackieohjustice.watch.

πηγή: efsyn.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!