Άριελ Κωνσταντινίδη – Υπέστη παρενόχληση και της είπαν: “Ε, και τι έγινε;”

08/11/2021
από
Άριελ Κωνσταντινίδη
Άριελ Κωνσταντινίδη

Η Άριελ Κωνσταντινίδη συνέντευξή της στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα μίλησε μεταξύ άλλων για τα περιστατικά παρενόχλησης που είχε βιώσει.

«Απέχω δεκατρία χρόνια από την τηλεόραση. Η σειρά “Μαρία η άσχημη” παίζεται όμως συνέχεια και είναι σαν να μην απέχω τελικά. Έφυγα για προσωπικούς λόγους από την τηλεόραση. Ήθελα να επαναπροσδιορίσω τον εαυτό μου και καταλάβω γενικότερα το τι θέλω να κάνω», δήλωσε η ηθοποιός.

Για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που έχει υποστεί είπε:

«Υπήρχαν κι άλλα περιστατικά παρενόχλησης από αυτά που έχω πει. Κάποια στιγμή στο θέατρο είχε μπει ένας επιδειξίας, ήμουν εννιά χρονών, και αυτό ήταν κάτι αγριευτικό. Στο περιστατικό αυτό κάποια μαμά μού είπε: “Ε και τι έγινε; Δεν έχεις δει τον μπαμπά σου γυμνό;”. Εγώ έμαθα να παγώνω και να κάνω ότι δε συμβαίνει κάτι, όπως επίσης να δείχνω ότι είμαι μεγάλη. Φοβόμουν μη με σταματήσουν οι γονείς μου από το θέατρο. Το πρώτο περιστατικό παρενόχλησης που μου συνέβη το είχα πει στον σκηνοθέτη και δεν του έκαναν κάτι, απλά τον απομάκρυναν από τα καθήκοντά του, ως βοηθός σκηνοθέτη.»

«Το άλλο περιστατικό, όταν ήμουν μικρή, δεν το είπα ποτέ, διότι φοβόμουν μη σταματήσω από το θέατρο. Δε θέλω να το πω, γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι κάπου τώρα. Δε θα είχε κανένα νόημα να το καταγγείλω στο Σ.Ε.Η. Θα το έκανα αν υπήρχαν κι άλλες καταγγελίες μαζί. Αυτός ο άνθρωπος με έπιασε από τα μάγουλα ξαφνικά και με φίλησε στο στόμα. Ακόμα θυμάμαι τον πόνο στα μάγουλά μου. Ήταν ένας μεγάλος ηθοποιός, επαγγελματίας, που τον εμπιστευόμουν και κάναμε παρέα. Η αντίδρασή μου ήταν ότι δε συνέβη τίποτα. Το όνομά του έχει εμπλακεί ελάχιστα σε όλα αυτά που ακούμε.» 

Τέλος, η Άριελ Κωνσταντινίδη πρόσθεσε:

«Μου έχουν συμβεί ανάλογα περιστατικά και στην ενήλικη ζωή μου. Φοβόμουν ότι δε θα βρω το δίκιο μου. Όταν το συζητούσα με γυναίκες συναδέλφους, μεγαλύτερες από μένα, η αντίδρασή τους ήταν: “και τι έγινε;” ή “Αχ, είσαι συναισθηματική και δε θα κάνεις καριέρα.”




Δες και αυτό!