Και οι δύο μητέρες της δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ για να τη σώσουν

08/11/2021
από
δύο μητέρες, Βιρτζίνια

Οι δύο μητέρες μιας έφηβης κοπέλας φέρεται να προσπαθούσαν να την προστατεύσουν από τον σύντροφό της. Στην προσπάθειά τους πυροβολήθηκαν, όπως κι άλλες δύο γυναίκες, μπροστά στα μάτια πολλών παιδιών.

Η κοινότητα Young Terrace στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια είναι σε κατάσταση σοκ, μετά από τον μαζικό πυροβολισμό στις 3 Νοεμβρίου, που άφησε τρεις γυναίκες νεκρές, δύο τραυματισμένες, και πολλά παιδιά έντρομα από τη σκηνή των εν ψυχρώ δολοφονιών – μερικά ήταν εκεί και είδαν της μητέρες τους να δολοφονούνται έξω από το σπίτι τους.

Η αστυνομία αναφέρει ότι η Detra R. “Dee” Brown, 42 ετών, και η Nicole Lovewine, 45 ετών, που ήταν ζευγάρι, επέστρεψαν στο σπίτι, καθώς η 19χρονη κόρη τους, που είναι έγκυος, τσακώθηκε με τον σύντροφό της. Ο δράστης τράβηξε ένα όπλο και την πυροβόλησε περίπου στις 6:00 το απόγευμα. Όταν η Brown και η Lovewine βγήκαν να βοηθήσουν, ο δράστης έστρεψε το όπλο προς το μέρος τους και σύμφωνα με πληροφορίες πυροβόλησε και στις δύο στο κεφάλι.

Μια άλλη γυναίκα που ήταν έξω με τα τρία της παιδιά, η Sa’idah E. Costine, 44 έτων, έτρεξε για να προσπαθήσει να τις βοηθήσει. Ο δράστης την πυροβόλησε κι αυτήν αφήνοντάς την νεκρή. Μια άλλη γυναίκα πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 19χρονο Ziontay Palmer και του απήγγειλε κατηγορίες για το σύνολο των πυροβολισμών, αφού τον συνέλαβε λίγες ώρες μετά. Έβγαινε με την κόρη των γυναικών, η οποία είναι πέντε μηνών έγκυος, και οι αρχές πιστεύουν ότι μια ενδοοικογενειακή διαμάχη πυροδότησε τη βία, σύμφωνα με το Virginian-Pilot.

Ο Palmer αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες δολοφονίας δεύτερου βαθμού, δύο κατηγορίες για κακόβουλο τραυματισμό, και πολλαπλές κατηγορίες για χρήση και κατοχή όπλων. Κρατείται στο Γενικό Επαρχιακό Δικαστήριο του Νόρφολκ χωρίς εγγύηση.

Η αδερφή της Lovewine, Tina McPherson, δήλωσε στο Virginian-Pilot: «Αυτός ο άντρας… αμαύρισε αυτήν την οικογένεια με τρόπο που δεν μπορεί να ξεπεραστεί ποτέ – μας πλήγωσε πολύ βαθιά.»

Ένας γείτονας και μάρτυρας, είπε σε τοπικό ρεπόρτερότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για τη Brown και τη Lovewine. «Τις πυροβόλησε σε στυλ εκτέλεσης. Μόλις είχαν γυρίσει σπίτι από τη δουλειά», είπε ο μάρτυρας.

Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από καταστροφικό για την κοινότητα. Τέσσερα παιδιά έμειναν χωρίς μητέρα, η παιδική χαρά ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων ήταν γεμάτη από αίμα και σφαίρες και αμέτρητοι μάρτυρες είναι σοκαρισμένες/οι από μία ακόμη σειρά πυροβολισμών στην Αμερική.

«Είμαι ένας ενήλικος άνδρας με 30 χρόνια αστυνομικής εμπειρίας και με συγκλόνισε μέχρι τα βάθη μου», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Νόρφολκ, Larry Boone, σε συνέντευξη τύπου για το συμβάν, «μπορώ μόνο να φανταστώ έπαθαν αυτά τα παιδιά.»

Η Αρχή Ανάπλασης και Στέγασης του Νόρφολκ (NRHA), στην οποία ανήκει το ακίνητο, όπου διέμεναν τα θύματα και σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, παρέχει συμβουλευτική σε ολόκληρη την κοινότητα.

Η Brown και η Lovewine ήταν αγαπημένα, γνώριμα πρόσωπα στο 37th And Zen, ένα drag bar στο Norfolk. «Όλοι ξέρουν ποιες είναι», είπε ο μπάρμαν, Burt McManus, στο WTKR σχετικά με τα θύματα.

«Μπορώ να τις φανταστώ να σπεύδουν στο σημείο, πιθανότατα ακόμα κι αν δεν ήταν η κόρη τους, γιατί αυτές ήταν. Κάτι συμβαίνει, πρέπει να δουν τι συμβαίνει να βοηθήσουν», πρόσθεσε ο McManus.

Η Lovewine περιγράφηκε ως ένα «γλυκό κορίτσι» από έναν άλλο γείτονα, ο οποίος πρόσθεσε: «Η Nicole πηγαινοερχόταν στη δουλειά. Όταν έφευγε από τη δουλειά, ερχόταν κατευθείαν στο σπίτι. Δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν.» 

Ο γείτονας είπε επίσης, «Όταν έβλεπες τη Nicole, έβλεπες και τη Dee, ήταν πάντα μαζί, όπου κι αν πήγαιναν. Όταν έφευγαν το πρωί για να πάνε στη δουλειά ήταν μαζί, όταν επέστρεφαν από τη δουλειά πάλι το ίδιο.»

Σε μια εκδήλωση που οργανώθηκε από την κοινότητα για τη μνήμη των θυμάτων, ο δήμαρχος του Νόρφολκ, Kenneth Alexander, είπε:

«Θα είμαστε εδώ σε όλη τη διάρκεια, για να τις υποστηρίξουμε και να τις αναδείξουμε. Είμαστε μια ανθεκτική πόλη. Οι άνθρωποι του Νόρφολκ είναι ανθεκτικοί. Ωστόσο, πραγματικά κλονίζει τα θεμέλια της πόλης μας, όταν πρόκειται για πολύτιμες ζωές», σημείωσε.

Αν θέλετε να βοηθήσετε οικονομικά τις οικογένειες των θυμάτων:

Οικογένεια Lovewine

Οικογένεια Brown

Οικογένεια Costine




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!