Σκωτία: Ομοφοβική επίθεση μίσους σε 15χρονο αγόρι

05/11/2021
από

Η μητέρα ενός 15χρονου αγοριού από το Fife της Σκωτίας, δήλωσε ότι φοβάται, αφού ο γιος της έπεσε θύμα βίαιης ομοφοβικής επίθεσης.

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου τρία άτομα επιτέθηκαν λεκτικά στο αγόρι, ενώ βρισκόταν σε λεωφορείο, προτού του επιτεθούν και σωματικά, όταν κατέβηκε στην περιοχή City Road του St Andrews.

Οι δράστες λέγεται ότι επιτέθηκαν στο παιδί από πίσω με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του στο έδαφος, καθώς το γρονθοκόπησαν και το κλωτσούσαν.

«Είναι πραγματικά εξοργιστικό», είπε η μητέρα στην The Courier. «Ήμουν νέα κι εγώ κάποτε και μπορώ να καταλάβω ότι τα παιδιά μερικές φορές μπορεί να είναι λίγο σκληρά με οποιοδήποτε είναι διαφορετικό, αλλά η όλη βία είναι πραγματικά τρομακτική».

Αναφέρει ότι θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα, και ποτέ δεν πίστευε ότι ο γιος της δε θα μπορούσε να περπατήσει στην πόλη, επειδή τέτοιου είδους περιστατικά δε συμβαίνουν συχνά. «Είναι πραγματικά τρομακτικό», πρόσθεσε.

Το αγόρι δε χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη, αλλά λέει ότι οι άνθρωποι τον μισούν, επειδή είναι γκέι.

Η μητέρα του είπε επίσης ότι, ενώ προέρχεται από μια πολύ «ανοιχτή και με αποδοχή» οικογένεια, η επίθεση την έκανε να σκεφτεί: «Αυτοί οι άνθρωποι λένε στον γιο μου ότι πρέπει να είναι στην ντουλάπα;»

«Ο γιος μου δε συγκρατεί αυτό που είναι, και νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημα, θα πρέπει δηλαδή να νιώθει ότι πρέπει να συγκρατηθεί από το να είναι ο εαυτός του;» συνέχισε εκείνη.

Η αστυνομία της Σκωτίας ερευνά το περιστατικό ως έγκλημα μίσους και οι έρευνες συνεχίζονται.




Δες και αυτό!