GLAAD: Οι διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤΚ ατόμων αυξήθηκαν κατά 13%

04/11/2021
από
GLAAD

Σε μια χρονιά που οι νομοθέτες των πολιτειών και των ομοσπονδιακών νομοθετών έχουν εισαγάγει πάνω από 100 νομοθετήματα, που στοχοποιούν τα ΛΟΑΤΚ+ άτομα στις Η.Π.Α., η Μελέτη Επιτάχυνσης Αποδοχής (Accelerating Acceptance Study) της GLAAD παρέχει σαφή και ξεκάθαρα δεδομένα.

Στην έβδομη ετήσια μελέτη συμμετείχαν ενήλικα άτιμα που κατοικούν στις Η.Π.Α., όπου μετρήθηκε η στάση τους απέναντι στα ΛΟΑΤΚ+ άτομα. Φέτος, η GLAAD διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 80% των μη ΛΟΑΤΚ+ Αμερικανών αναμένουν να εξοικειωθούν περισσότερο με τρανς και non-binary άτομα. Επίσης, σημειώθηκε αύξηση των ατόμων που κατανοούν ότι τα ΛΟΑΤΚ+ άτομα είναι μια διαφορετική ομάδα και ότι το φύλο δεν είναι μόνο θηλυκό και αρσενικό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GLAAD (@glaad)

Ενώ η μελέτη αποκάλυψε αυτές τις θετικές τάσεις, τα δεδομένα δείχνουν, επίσης, ότι η συζήτηση για την ταυτότητα φύλου και οι πολλές ταυτότητες στον ΛΟΑΤΚ+ πληθυσμό προκαλούν σύγχυση για τα μη ΛΟΑΤΚ+ άτομα. Για παράδειγμα, η GLAAD βρήκε ότι το 54% των μη ΛΟΑΤΚ+ ατόμων πιστεύει ότι τα ΛΟΑΤΚ+ άτομα κάνουν τις προσδοκίες σχετικά με το φύλο πολύ περίπλοκες. Ένα άλλο 45% των ερωτηθέντων ατόμων αναφέρει ότι μπερδεύεται με το πώς να περιγράψει τους ανθρώπους στην ΛΟΑΤΚ+ κοινότητα.

Η GLAAD διαπίστωσε, επίσης, μια περαιτέρω αύξηση στις αναφορές για διακρίσεις. Έξι στα δέκα ΛΟΑΤΚ+ άτομα έχουν αναφέρει ότι έχουν υποστεί διακρίσεις λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου τους, που είναι μια αύξηση 13% από το 2020.

Ο αριθμός αυξάνεται εδώ και αρκετά χρόνια, σύμφωνα με την πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GLAAD, Sarah Kate Ellis, όπως δήλωσε και στο The Advocate:

«Υπάρχουν πολλές υποσχέσεις και πρόοδος για αποδοχή, ειδικά όταν πρόκειται για την κατανόηση του φύλου και των διαφόρων ταυτοτήτων που συνθέτουν την κοινότητά μας», είπε η Ellis.

Η Ellis σημείωσε τις θετικές τάσεις που βρέθηκαν στη μελέτη, όπως την αύξηση των μη ΛΟΑΤΚ+ ατόμων που κατανοούν ότι υπάρχει ποικιλία φύλων. Αυτοί είναι δείκτες, είπε, ότι η κοινωνία των Η.Π.Α. εξελίσσεται και ότι ο κόσμος το αναγνωρίζει.

«Αυτή η μελέτη αποκαλύπτει ότι οι Αμερικανοί που δεν είναι ΛΟΑΤΚ είναι ανοιχτοί σε διάφορες ταυτότητες μέσα στην κοινότητά μας. Και μας λέει, επίσης, πόσο σημαντικά είναι τα μέσα ενημέρωσης για τον εξανθρωπισμό της κοινότητάς μας, την αφήγηση των ιστοριών μας και την αποδοχή», εξήγησε η Ellis.

«Αν αναλογιστεί κανείς τη φετινή χρονιά, ήταν μια από τις πιο αντι-ΛΟΑΤΚ νομοθετικά χρονιές που έχουν καταγραφεί, ειδικά κατά της τρανς και non-binary κοινότητας. Και, όπως λέμε πάντα, αυτοί οι νόμοι προσπαθούν να βρουν λύσεις για προβλήματα που δεν υπάρχουν. [Οι αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νόμοι] διαιωνίζουν ένα τοξικό κλίμα μίσους και διακρίσεων κατά της κοινότητας. Αυτή η μελέτη το δείχνει αυτό, και μας επιτρέπει να δούμε τι πραγματικά σκέφτονται οι Αμερικανοί, και οι Αμερικανοί καταλαβαίνουν ότι είμαστε ένα καταπληκτικό διαθεματικό χωνευτήρι, όπως και η δική μας ΛΟΑΤΚ κοινότητα.» 

Για να διαβάσετε και να κατεβάσετε τη σύνοψη της έρευνας με τίτλο: Accelerating Acceptance Study της GLAAD στα αγγλικά κάντε κλικ εδώ.




Δες και αυτό!