Ένα σχόλιο για τον (κάθε) Τάσο Ξιάρχο

02/11/2021

Με αφορμή τα απαράδεκτα σχόλια του Τάσου Ξιάρχο για την εμφάνιση μιας άγνωστης σε εκείνον γυναίκας, νομίζω ότι χρειάζεται να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας κάποια σημαντικά πράγματα.

Στο παρελθόν, ο Ξιάρχο έχει κάνει δηλώσεις σε σχέση με την σεξουαλικότητά του και έχει μιλήσει με θάρρος για τον βιασμό που έχει βιώσει ως παιδί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πήρε μάστερ κοινωνικής ανθρωπολογίας, ούτε έκανε μεταπτυχιακό πάνω στις έμφυλες ταυτότητες. Και αυτό ισχύει για όλα μας.

Το να έχουμε μια συγκεκριμένη αντίληψη για τη σεξουαλικότητα, δεν μας απαλλάσσει αυτόματα από προκαταλήψεις. Το ότι είμαστε ΛΟΑΤΚΙ+, γυναίκες, φεμινιστές ή φεμινίστριες, δεν μας διαγράφει από τη λίστα της εσωτερικευμένης ομοφοβίας, χονδροφοβίας, σεξισμού.

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος απαλλαγμένος από αρνητικές προδιαθέσεις -εσωτερικευμένες ή όχι. Γι΄αυτό και πρέπει να σταματήσουμε να πέφτουμε από τα σύννεφα, κάθε φορά που ακούμε παρόμοια περιστατικά.

Ο σεξισμός, η τρανσφοβία, ο μισογυνισμός, είναι η νόρμα. Η χονδροφοβία και η αντικειμενοποίηση των γυναικών είναι -δυστυχώς- ο κανόνας. Σε κανένα μας δεν αρέσει η καταπίεση της πατριαρχίας, και αυτό πολεμάμε να αλλάξουμε. Θα απαντάμε δυναμικά σε όσους θέλουν να μας φιμώσουν και θα γινόμαστε γροθιά κάθε φορά που πάνε να μας εξαφανίσουν.

https://avmag.gr/317693/agapame-tis-quot-orizonties-riges-mas-quot-kai-aporriptoyme-tin-chondrofovia-soy/

Μελίτα Σκαμπώ

Η Drag Queen της καρδιάς σας, τώρα και στο antivirus! Τα άρθρα μου κινούνται ανάμεσα στην κωμωδία και στην φάρσα, με τις αναλαμπές σοβαρότητας να είναι σπάνιες. Διαβάστε με δική σας ευθύνη και μην ξεχνάτε ότι η αλεπού κι αν κρύβεται, προβάλλει η ουρά της. Έχω και σελίδα στο Facebook, βρείτε με κι εκεί (κάνω αραιές αναρτήσεις, αλλά μαζεύω likes).




Δες και αυτό!