Artshop από το The Queer Archive | Διαδικτυακή γκαλερί τέχνης

22/10/2021
από
The Queer Archive
The Queer Archive

Πάντοτε αφοσιωμένο στην queer τέχνη και κουλτούρα, επιδιώκοντας συνεχώς την ανάδειξη και προώθηση ενδιαφέρουσας και πρωτοποριακής σύγχρονης τέχνης, που αντανακλά τη σύγχρονη queer κουλτούρα, το The Queer Archive εγκαινιάζει το Artshop του – μια διαδικτυακή γκαλερί τέχνης με στόχο τη δημιουργία μιας μεγάλης διεθνούς κοινότητας καλλιτεχνών, των οποίων το έργο αγγίζει θέματα σεξουαλικής ταυτότητας και φύλου με τρόπο ενδιαφέρον, πρωτότυπο, παιχνιδιάρικο και τολμηρό, και προτείνει νέες, ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις της ανθρώπινης ύπαρξης.

Αξιοποιώντας τη μοναδική ευκαιρία που μας δίνει σήμερα ο ψηφιακός χώρος, η ομάδα μας παραμένει προσηλωμένη στην προώθηση των καλλιτεχνών και του έργου τους σε όλο τον κόσμο. Καλωσορίζουμε τόσο καταξιωμένους όσο και ανερχόμενους καλλιτέχνες να προωθήσουν την τέχνη τους και να διευρύνουν το δίκτυο τους. Παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, ελπίζουμε επίσης να δώσουμε τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους του κόσμου της τέχνης να εξερευνήσουν νέους καλλιτεχνικούς ορίζοντες και να εμπνευστούν από το έργο ταλαντούχων καλλιτεχνών.

Ανάμεσα στα σχέδιά μας για το μέλλον είναι η παραγωγή εκθέσεων και εκδηλώσεων τέχνης στην Ελλάδα και εξωτερικό, η δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων με καλλιτέχνες και χώρους τέχνης παγκοσμίως, καθώς και η σύναψη συνεργασιών με δημιουργούς και σχεδιαστές. Και, φυσικά, όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το ετήσιο φεστιβάλ μας, τις κινηματογραφικές μας παραγωγές και ό,τι άλλο συνιστά το The Queer Archive.

Η επίσημη παρουσίαση του Artshop μας πραγματοποιήθηκε στις 8-10 Οκτωβρίου (Εγκαίνια 7 Οκτωβρίου 6μμ – 9μμ) στην γκαλερί Siilk στην Αθήνα, με μια πρώτη γεύση από το έργο των συνεργαζόμενων καλλιτεχνών μας: Unseen That, George Kanis, Alejandro H. Bascon, Kostis Fokas, The Dreamer, Aaron Moth, Chrysanthos Christodoulou, Nicklas Hultman, Neige Sanchez, Stephie Grape, Tamir David, Stuart Sandford, καθώς και τη νέα μας συνεργασία με Alina Gross, Jason Morris Danino Holt, George Striftaris και George Cassapides.

Παράλληλα, εγκαινιάζουμε δύο νέες συναρπαστικές συνεργασίες, συγκεκριμένα με τα brands Fashionspaetkauf και The Dreamer, με τα οποία δημιουργήσαμε limited T-shirts, διαθέσιμα στο The Queer Archive Artshop.

Αυτή η έκθεση σηματοδοτεί, επίσης, την έναρξη της συνεργασίας μας με τον μουσικό hub This is Loco.

Τέλος, η εκδήλωση πλαισιώθηκε από ένα DJ set από την IOTA PHI (γνωστή και ως Ilia Darlin) και μια performance από τον jason Morris Danino Holt.

Σχετικά με το The Queer Archive

Το The Queer Archive είναι ένα production house που υποστηρίζει και ενισχύει την ανάπτυξη όλων των μορφών queer τέχνης και πολιτισμού, προωθώντας ποικίλες καλλιτεχνικές πρακτικές, που πηγάζουν από διαφορετικά ζητήματα και πτυχές της queer ζωής και ύπαρξης, φιλοτεχνημένες τόσο από εγχώριους όσο και από διεθνείς, ανερχόμενους και ήδη καταξιωμένους καλλιτέχνες. Τα καλλιτεχνικά μας έργα συχνά υποστηρίζονται από ειδικές εκδηλώσεις, όπως διαλέξεις, εργαστήρια ή Q&A’s με καλλιτέχνες και επιμελητές ή ειδικούς προσκεκλημένους.

Εκτός από τον σχεδιασμό, την οργάνωση, και την επιμέλεια εκθέσεων, καθώς και διαφόρων πρωτότυπων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών παραγωγής και συμπαραγωγής οπτικοακουστικών έργων, συμπεριλαμβανομένων των δημιουργικών ιδεών, της παραγωγής και της εκτέλεσης.

Από το 2020, επιμελούμαστε εξολοκλήρου και διεξάγουμε το The Queer Archive Festival, που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας, με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Το The Queer Archive Festival έχει εξελιχθεί σε ένα πολιτιστικό κέντρο συνάντησης για φορείς της τέχνης, ώστε να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν ιδέες και, τελικά, να συνεργαστούν.

Συχνά, επίσης, διοργανώνουμε πάρτι, gigs, και immersive experiences, σε συνεργασία με brands, clubs και οργανισμούς, δημιουργώντας μια πλατφόρμα, μέσα από την οποία οι καλλιτέχνες, οι μουσικοί, και οι DJs της οικογένειάς μας μπορούν να συναντήσουν το κοινό τους.


INFO

Επικοινωνία: [email protected]

Τηλέφωνο: +20 2111163995

www.thequeerarchive.com

www.thequeerarchive.shop




Δες και αυτό!