«O Μπόρις Tζόνσον στηρίζει απόλυτα τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ»

07/10/2021
από

«Θέλω να γνωρίζετε όλοι ότι έχουμε τώρα έναν πρωθυπουργό που είναι απόλυτα αφοσιωμένος στην αποδοχή των μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ». Αυτό υποστήριξε η Κάρι Σίμοντς, η σύζυγος του Μπόρις Τζόνσον σε μια ομιλία της. 

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», στην πρώτη της ομιλία σε συνέδριο των Συντηρητικών, η Σίμοντς δήλωσε ότι «είναι αναληθές πως το να είσαι μέλος της ΛΟΑΤΚΙ και Τόρις είναι κατά κάποιο τρόπο ασυμβίβαστο».

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Είτε είστε μέλος της ΛΟΑΤΚΙ είτε σύμμαχος όπως εγώ, είμαστε όλοι προσηλωμένοι στην ισότητα και την αποδοχή όλων. Υπάρχουν ακόμα εκείνοι που μου λένε ότι το να είσαι ΛΟΑΤΚΙ και Τόρις είναι κάπως ασυμβίβαστο. Λοιπόν, κοιτάζοντας γύρω μου απόψε, μπορούμε να δούμε ότι είναι κατάφωρα αναληθές».

«Θέλω να γνωρίζετε όλοι ότι έχουμε τώρα έναν πρωθυπουργό που είναι απόλυτα αφοσιωμένος στην αποδοχή των μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ».

«Ο Μπόρις ως δήμαρχος του Λονδίνου υποστήριξε τους γάμους ομοφυλόφιλων, και ως πρωθυπουργός, διόρισε τον σπουδαίο Νικ Χέρμπερτ ως τον πρώτο ειδικό απεσταλμένο του Ηνωμένου Βασιλείου για τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. Πέρυσι νομιμοποίησε το γάμο των ομοφυλοφίλων στη Βόρεια Ιρλανδία».

Σε ένα κείμενο, πάντως, που είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό “Spectator”, ο Τζόνσον σημείωνε ότι “φυσικά και έχουν δίκιο αυτοί που δε θέλουν τους γκέι στρατιωτικούς”, ενώ σε άλλο σημείο έκανε λόγο για “μια δόση αλήθειας” στη δήλωση που είχε κάνει ο δικτάτορας της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, για το ότι “το Εργατικό Κόμμα αποτελείται από γκέι γκάνγκστερ”.




Δες και αυτό!