Διαμαρτυρία ακτιβίστριας στην πασαρέλα της Louis Vuitton

06/10/2021
από
Louis Vuitton
Reuters

Διαδηλώτρια ακτιβίστρια της κλιματικής αλλαγής διέκοψε την επίδειξη μόδας της Louis Vuitton στο Παρίσι την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, περπατώντας στην πασαρέλα, κρατώντας ένα πανό που καταδικάζει τον αντίκτυπο της υπερβολικής κατανάλωσης στο περιβάλλον.

Το πανό που κρατούσε έγραφε: «υπερκατανάλωση= εξαφάνιση». Η γυναίκα, που εκπροσωπεί την Amis de la Terre France, Youth for Climate and Extinction Rebellion, περπάτησε στην πασαρέλα με τα μοντέλα, σύμφωνα με το Reuters.

Στην πρώτη σειρά, οι ηθοποιοί του γαλλικού κινηματογράφου Catherine Deneuve και Isabelle Huppert σχεδόν δεν ταράχτηκαν, ενώ μερικά μέλη της οικογένειας του διευθύνοντα συμβούλου και προέδρου της LVMH, Bernard Arnault, κοιτάζονταν αμήχανα.

Reuters

Η διαδηλώτρια τελικά ρίχτηκε στο πάτωμα από την ασφάλεια και οδηγήθηκε προς την έξοδο.

Η αναστάτωση αυτή σχεδόν δεν επηρέασε τη ροή των μοντέλων, που περπατούσαν στον διάδρομο του Λούβρου υπό τους ήχους δραματικής μουσικής οργάνων, με στίγματα από κουδούνια.

Το ίδιο το σόου είχε μια γεύση από πανκ, με σκισμένα μανίκια σε σακάκια κοστουμιών, αφήνοντας τα χέρια γυμνά, με μπότες, και με αξεσουάρ για το κεφάλι.

Louis Vuitton, διαμαρτυρία, κλιματική αλλαγή, υπερκατανάλωση
Reuters

Η Amis de la Terre France δήλωσε ότι στόχευσε τη μάρκα, που ανήκει στη LVMH (LVMH.PA) για να δώσει έμφαση στο θέμα της υπερκατανάλωσης.

“Η LVMH είναι η παγκόσμια ηγέτιδα εταιρία πολυτελείας και έχει ευθύνη, όταν πρόκειται για τάσεις που ωθούν την κλωστοϋφαντουργία να ανανεώνει συνεχώς και ταχύτερα τη συλλογή και να παράγει περισσότερο”, δήλωσε στο Reuters η Alma Dufour, εκπρόσωπος της Amis de la Terre France.




Δες και αυτό!