Αγγλία: Βάναυσο ομοφοβικό έγκλημα μίσους με σφυρί

06/10/2021
από

Ένας γκέι άνδρας είπε ότι φοβάται πια να βγει από το σπίτι του αφού χτυπήθηκε στο πρόσωπο με ένα σφυρί σε έγκλημα ομοφοβικού μίσους.

Ο Lóránt-Árpád Tompos δέχθηκε επίθεση μεταξύ 2πμ και 2.30πμ το Σάββατο στις 18 Αυγούστου στην παραθαλάσσια πόλη Torquay, Devon.

Ο Tompos αποφάσισε να μιλήσει για την εμπειρία του, επειδή θέλει τα άλλα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας να γνωρίζουν για τους κινδύνους που μερικές φορές μπορούν να καραδοκούν.

Μιλώντας στο PinkNews, ο Tompos είπε ότι «ανησυχεί πολύ και φοβάται να ξαναβγεί έξω» μετά τη βάναυση επίθεση.

Το περιστατικό συνέβη στο τέλος μιας βραδιάς στο Torquay. Περπατώντας στο σπίτι, μια ομάδα ανδρών και γυναικών άρχισαν να «ανταγωνίζονται» τον Tompos και τους φίλους του.

«Ένα από τα κορίτσια έκανε ένα τηλεφώνημα και είπε δυνατά ότι παρενοχλήθηκε από γκέι, και το επόμενο πράγμα ήταν μια άλλη ομάδα ανδρών να έχει φτάσει έξω από το σπίτι του φίλου μου», εξήγησε ο Tompos.

Ο καυγάς κλιμακώθηκε γρήγορα όταν ένας από τους άντρες έβγαλε ένα σφυρί και πλησίασε τον Tompos.

«Ποτέ δεν σκέφτηκα ούτε ένα λεπτό ότι θα το χρησιμοποιούσε», είπε ο Tempo. «Το επόμενο πράγμα, ήταν ότι βρέθηκα στο πάτωμα και το κεφάλι μου πονούσε.»

Ο Tompos χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπο

Ο Tompos περιέγραψε την επίθεση – η οποία τον άφησε με εκτεταμένα τραύματα στο πρόσωπό του – ως «δειλή και μοχθηρή». Ωστόσο, γνωρίζει επίσης ότι είναι τυχερός που είναι ζωντανός – το σφυρί δεν βρήκε τον κρόταφό του για μόλις λίγα εκατοστά. Αν είχε προσγειωθεί λίγο ψηλότερα, θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί.

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, ο Tompos «δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα». Δεν μπορούσε να φάει μετά την επίθεση επειδή πονούσε «συνεχώς» και αργότερα έβαλε μια μεταλλική πλάκα στο πρόσωπό του ως μέρος του σχεδίου θεραπείας του.

Τώρα φοβάται να μιλήσει με αγνώστους και να βγει από το σπίτι του.

«Αν ήταν μόλις δύο εκατοστά πιο πάνω, δε θα ήμουν εδώ σήμερα», είπε ο Tompos.

«Αυτό είναι το πιο δύσκολο για να το αποδεχτώ, ότι θα μπορούσε να με πιάσει στον κρόταφό μου και θα ήμουν νεκρός. Είναι σαν μια κλήση αφύπνισης για μένα να συνειδητοποιήσω πόσο πολύτιμη είναι η ζωή.»

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντέβον και της Κορνουάλης επιβεβαίωσε ότι οι αρχές «ερευνούν αναφορές την υπόθεση ως έγκλημα μίσους και επίθεση που προκάλεσε βαριά σωματική βλάβη με πρόθεση.»

Τον Σεπτέμβριο, ένας 22χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για επίθεση. Αργότερα, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, ενώ η αστυνομία κάνει περαιτέρω έρευνες.

Αυτή η επίθεση είναι μόνο ένα από τα πολλά ομοφοβικά περιστατικά που συνέβησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους μήνες. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στο Μπέρμιγχαμ έχουν φοβηθεί για μια σειρά συγκλονιστικών επιθέσεων.

Υπήρξαν, επίσης, μια σειρά από ανησυχητικά περιστατικά στο Λίβερπουλ, το Λονδίνο, και το Μάντσεστερ τους τελευταίους μήνες.




Δες και αυτό!