Τέξας: Η Kièr Solomon έγινε η 38η τρανς Αμερικανίδα που δολοφονείται φέτος

05/10/2021
από
Τέξας
Τέξας

Η Kièr Solomon, μια 21χρονη μαύρη τρανς γυναίκα, πυροβολήθηκε θανάσιμα στο αυτοκίνητό της σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στο Άρλινγκτον του Τέξας, το βράδυ της Πέμπτης, καθιστώντας την τουλάχιστον την 38η τρανς Αμερικανίδα που δολοφονείται φέτος.

Η Solomon, γνωστή και ως Kiér Laprí Kartier, βρέθηκε στο κάθισμα του οδηγού με την πόρτα ανοιχτή και τον κινητήρα σε λειτουργία από έναν άλλο οδηγό που την εντόπισε, αναφέρει η θυγατρική του Dallas-Fort Worth CBS. Μεταφέρθηκε στα επείγοντα του τοπικού νοσοκομείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η Solomon δεν είχε καμία γνωστή σχέση με τα Madrid Apartments, το συγκρότημα όπου βρέθηκε. Ζούσε με τη γιαγιά της στο Ντάλας και μερικές φορές επισκέπτονταν φιλικά της πρόσωπα σε ένα διαφορετικό συγκρότημα στο Άρλινγκτον.

Έψαχνε για δουλειά, ανέφεραν φίλοι και συγγενείς. Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά έναν ύποπτο και είπε ότι δεν πιστεύει ότι ο δράστης είχε κίνητρο την ταυτότητα φύλου της.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μια επιδημία βίας κατά των τρανς Αμερικανίδων γυναικών, με τα περισσότερα θύματα να είναι μαύρες γυναίκες.

Φίλοι και συγγενείς τη θυμούνται με αγάπη. «Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να καταλάβω… να καταλάβω γιατί», είπε η μητέρα της, Arnitra Robinson, σε έναν άλλο τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, το KDFW. «Η Kier αγαπήθηκε και αγάπησε πολύ. Δεν υπήρχε λόγος να συμβεί αυτό.»

Η φίλη της Kenya Kartier πρόσθεσε: «Πρώτη φορά που την είδα, ήταν τόσο όμορφη. Ήταν καινούργια στη μετάβασή της. Ήθελα να γίνω η τρανς μητέρα της. Ήθελα να της μάθω.»

Ένα άλλο φιλικό της πρόσωπο, που αναγνωρίστηκε μόνο ως Josh, είπε στο KDFW ότι είχαν φτιάξει δείπνο μαζί πριν πάει στο Arlington. «Κάτι στην ψυχή μου μου το έλεγε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.»

Η πολιτεία του Τέξας γίνεται συχνά ο τόπος της μοιραίας βίας κατά της κοινότητας

«Από τότε που μετακόμισα στο Ντάλας πριν από τρία χρόνια μέχρι σήμερα, αυτή είναι η όγδοη μαύρη τρανς γυναίκα», δήλωσε σε δελτίο τύπου η Naomi Green, συνεργάτιδα του προγράμματος Activate της Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Οι επτά που δολοφονήθηκαν ήταν όλες μαύρες και λατίνες. Δεν ήξερα ότι όταν μετακόμισα εδώ μετακόμισα σε ένα μέρος, όπου το να είσαι τρανς σημαίνει να αξίζεις περισσότερο να πεθάνεις. Ότι μια τρανς ζωή δεν ισοδυναμούσε με καμία άλλη ζωή και ήταν λιγότερο άξια. Αυτή είναι η νοοτροπία πολλών εδώ και πρέπει να σταματήσει. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια άλλων για να σταματήσουμε την παράλογη βία και δολοφονία τρανς ανθρώπων σε αυτήν την πόλη. Η καρδιά μου είναι σ’ αυτήν την υπέροχη τρανς αδερφή που έχασε τη ζωή της σε ηλικία μόλις 21 ετών και όλους εκείνους που την αγάπησαν και τη γνώρισαν».

Η αστυνομία του Άρλινγκτον ζητά πληροφορίες για το έγκλημα.

Το 2020 τουλάχιστον 44 τρανς άνθρωποι στην Αμερική δολοφονήθηκαν, αριθμός ρεκόρ που δυστυχώς φέτος μπορεί να ξεπεραστεί. Πιθανότατα υπάρχουν πολλά περισσότερα θύματα που δεν αναγνωρίζονται ως τρανς λόγω λανθασμένης καταγραφής τους από την αστυνομία ή από τα μέσα ενημέρωσης, ή των οποίων ο θάνατος δεν αναφέρεται καν.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!