Ο Tom Daley μίλησε για την περιπέτειά του με τον κορονοϊό

05/10/2021
από
Tom Daley
Tom Daley

Η συνεχιζόμενη παγκόσμια πανδημία έχει επηρεάσει τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, και οι αγαπημένοι μας αθλητές παγκοσμίως δεν αποτελούσαν εξαίρεση.

Tom Daley
Tom Daley, Robert Wilson για το Περιοδικό The Times

Σε ένα προφίλ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο βρετανικό έντυπο The Times, ο δύτης, ο βασιλιάς του πλέξιμο, και ο απόλυτος καρδιοκατακτητής, Tom Daley, μίλησε για το πώς ήταν η εμπειρία του με την πανδημία και ο 27χρονος αποκάλυψε ότι νόσησε με κορονοϊό τον Ιανουάριο και χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, λίγους μήνες πριν προγραμματιστεί να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το περασμένο καλοκαίρι.

«Ειλικρινά ένιωσα ότι μπορεί να πεθάνω», είπε στους The Times, αναφέροντας πόσο άσχημα τον έκανε να νιώθει ο ιός (ξεκίνησε ως μία βαριά αίσθηση γύρω από τους πνεύμονες, που δυσκόλευε την αναπνοή) και πόσο φοβόταν, όταν σκεφτόταν το μέλλον του συζύγου του, του βραβευμένου με Όσκαρ σεναριογράφου Dustin Lance Black, και του γιου τους Robbie και τι θα έκαναν αν του συνέβαινε ποτέ κάτι.

«Κατάλαβα πόσο γρήγορα τα πράγματα θα μπορούσαν δυνητικά να επιδεινωθούν», συνέχισε ο Daley. “Είχα αναλαμπές φόβου για το αν θα με έβαζαν σε αναπνευστήρα, και δεν άργησα. Ήμουν πραγματικά τρομοκρατημένος.”

Ευτυχώς, χάρη στην ειδική ιατρική βοήθεια και τη νοσοκομειακή περίθαλψη, ο Daley μπόρεσε να αναρρώσει πλήρως, και αφού έκανε ένα διάλειμμα από την προπόνηση, μπόρεσε να επιστρέψει στην πλατφόρμα καταδύσεων) και να κερδίσει το χρυσό στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, μαζί με τον συναθλητή του Matty Lee.

Ήταν η πρώτη φορά που οι δύτες από την Κίνα δεν κατέλαβαν την πρώτη θέση από το 2000 και για τον Daley, ήταν μια πολύ συναισθηματική νίκη.

«Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ειλικρινά τι συμβαίνει», είπε τότε ο Daley στο BBC. “Εκείνη τη στιγμή, καθώς ήμουν έτοιμος να ανακοινωθώ ως Ολυμπιονίκη, είχα φύγει. Έκλαιγα.”




Δες και αυτό!