Μέλος ρωσικής κυβέρνησης: «Οι ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδες να θεωρούνται εξτρεμιστικές»

04/10/2021
από
Ρωσία, Vladimir Putin
Ρωσία

Οι ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδες στη Ρωσία θα πρέπει να χαρακτηριστούν ως «εξτρεμιστικές» οργανώσεις, δήλωσε ένα μέλος της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τους Moscow Times, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε ότι ο Andrei Tsyganov, πρόεδρος μιας επιτροπής για την προστασία των παιδιών στη ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Roskomnadzor, έκανε κάποιες δηλώσεις την περασμένη Τετάρτη (29 Σεπτεμβρίου).

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδες, οι ριζοσπαστικές φεμινιστικές οργανώσεις, οι οργανώσεις σχετικές με τις γούνες και άλλες, πρέπει να αναγνωριστούν ότι έχουν «εξτρεμιστικές ιδεολογίες».

Ο Tsyganov δήλωσε χαρακτηριστικά:

«ΛΟΑΤΚΙ+ ιδεολογία, ριζοσπαστικός φεμινισμός, όλες αυτές οι οργανώσεις για γούνες, οι χωρίς παιδιά, φυσικά θα πρέπει να αναγνωρίζονται τουλάχιστον ως εξτρεμισμός, ως εξτρεμιστική ιδεολογία.»

Πρόσθεσε ότι η ονομασία των ομάδων ως «εξτρεμιστικών» θα «διευρύνει τα δικαιώματα της επιβολής του νόμου» και «θα λύσει τα χέρια σε αξιωματικούς ως προς την επιβολή του νόμου» και της ρυθμιστικής αρχής επικοινωνιών.

Ο Tsyganov επέμεινε ότι ο σκοπός ενός «εξτρεμιστικού» χαρακτηρισμού για τις ομάδες ήταν να προστατεύσει τα παιδιά και τους εφήβους στη Ρωσία από επιβλαβές περιεχόμενο στα κοινωνικά μέσα. Εάν η ιδέα του ακολουθηθεί από την κυβέρνηση, θα θέσει τις ομάδες υπεράσπισης των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων στην ίδια κατηγορία με τις ομάδες των νεοναζί, που συνδέονταν με τον φυλακισμένο ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Alexei Navalny.

Ο Vladimir Putin χαρακτήρισε τη χριστιανική ομάδα των μαρτύρων του Ιεχωβά ως εξτρεμιστική ομάδα το 2017, και η Ρωσία έκτοτε έχει κατηγορήσει, ή καταδικάσει περισσότερους από 400 ανθρώπους για άσκηση της θρησκείας τους.

Η επισήμανση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ+ ως «εξτρεμιστικών» είναι το τελευταίο παράδειγμα αύξησης της μισαλλοδοξίας απέναντι στις μειονοτικές ομάδες στη Ρωσία του Vladimir Putin, όπου οι διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, η παρενόχληση, και η κακοποίηση συχνά δεν αμφισβητούνται από τις αρχές.

Πολιτικοί και κυβερνητικά πρόσωπα ενθαρρύνονται όλο και περισσότερο να είναι ανοιχτά εχθρικά απέναντι στους κουήρ ανθρώπους.

Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, ο αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ Ρώσος βουλευτής Vitaly Milonov επιπλήχθηκε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας, αφού ζήτησε να «στειρωθούν» οι ομοφυλόφιλοι και να φυλαχτούν σε καταφύγια, όπως οι γάτες.

Ο Milonov, ένα διαβόητα ομοφοβικό μέλος της Κρατικής Duma και ο αρχικός υποστηρικτής του λεγόμενου «νόμου της προπαγάνδας των ομοφυλοφίλων» στη Ρωσία, είπε:

«Πώς πολεμούμε τις αδέσποτες γάτες; Τις στειρώνουμε. Και οι ομοφυλόφιλοι πρέπει επίσης να στειρωθούν.» 




Δες και αυτό!