ΕΠΑΛ Κερατσινίου: Απείλησαν και κούρεψαν βίαια 15χρονη μαθήτρια

04/10/2021
από
ΕΠΑΛ Κερατσινίου

Ένα σοκαριστικό περιστατικό bullying συνέβη στο ΕΠΑΛ Κερατσινίου. Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας στον Alpha, η 15χρονη κοπέλα, που φοιτούσε στο σχολείο, άρχισε να γίνεται θύμα λεκτικής βίας και απειλών από μερίδα συμμαθητών της. Παρ’ όλα αυτά, μια άλλη κοπέλα, 17 χρόνων, δεν έμεινε στα λόγια, αλλά την κούρεψε παρά τη θέλησή της.

«Το παιδί είχε προβλήματα. Της έστελναν απειλητικά μηνύματα που της έλεγαν ότι πρέπει να έχει μαχαίρι μαζί της, γιατί “θα σε σκοτώσουμε στο ξύλο’’. Την επόμενη μέρα, μία κοπέλα πήρε ψαλίδι και της έκοψε τα μαλλιά», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή ήταν μια διαφωνία για τα μέτρα κατά της πανδημίας. Η 15χρονη είχε εκφράσει ανοιχτά την ανησυχία της για τον Covid-19, αλλά φαίνεται πως η διαφωνία μετατράπηκε σε διαδικτυακές απειλές και έπειτα σε βίαιο περιστατικό.

“Ξαφνικά ένιωσα κάποιον να μου αγγίζει τα μαλλιά και γύρισα να δω ποιος με πείραξε. Με το που γύρισα είδα τη συμμαθήτριά μου να κρατάει μία τούφα τρίχες και να τη ρίχνει κάτω. Μόλις το είδα, πήρα τα μαλλιά και πήγα και τα πέταξα στα σκουπίδια. Εν συνεχεία, χωρίς να πω κάτι σε αυτήν, πήγα στον διευθυντή για να του εξηγήσω τι συνέβη”, περιγράφει η 15χρονη μαθήτρια στο Star.

Η ίδια αναφέρει πως τηλεφώνησε στην αδερφή της για να πάει στο σχολείο. “Καθώς ήμουν με την αδερφή μου μέσα στο σχολείο και προσπαθούσε να με ηρεμήσει, όταν βγήκαν διάλειμμα τα παιδιά, είδα ότι με κοιτούσαν και έλεγαν “κοίτα την ηλίθια”. Εγώ από τον θυμό μου, μόλις είδα την κοπέλα που μου επιτέθηκε νωρίτερα, πήγα και την έπιασα από τα μαλλιά. Εκεί μπήκε κατευθείαν στη μέση η αδερφή μου και τράβηξε και μου είπε να μην το ξανακάνω. Αργότερα, ήρθαν και τα άλλα αδέλφια μου, αφού τους είχα ενημερώσει εγώ”, δηλώνει στην κατάθεσή της η 15χρονη.

Πράγματι, μετά από το περιστατικό με το κόψιμο των μαλλιών, τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια της 15χρονης πήγαν στο σχολείο της, και ο ένας από τους δύο απείλησε όσους την παρενοχλούσαν. Μάλιστα, χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα, καθώς οι καθηγητές προσπαθούσαν να σταματήσουν και να ηρεμήσουν τον αδερφό της κοπέλας, που ήταν σε έξαλλη κατάσταση.

Οι εμπλεκόμενοι στο περιστατικό οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Βασίλειο Σπύρου, έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα δύο αδέρφια του 15χρονου θύματος, για διατάραξη της σχολικής λειτουργίας, επειδή μετέβησαν στο σχολείο, ώστε να διευκρινίσουν τι συνέβη στην αδερφή τους.

Με πληροφορίες από rosa.gr και news247.




Δες και αυτό!