Η ασφάλεια της Google κάνει ομοφοβικά σχόλια σε υπαλλήλους της

02/10/2021
από

Ένας διευθυντής στην ομάδα ασφάλειας της Google έκανε ρατσιστικά/ ομοφοβικά σχόλια για έναν φύλακα της εταιρείας σε γραπτά μηνύματα, σύμφωνα με μήνυση που υπέβαλε ο υπάλληλος αυτήν την εβδομάδα.

Ο Ντέιβιντ Μπράουν, ο οποίος σύμφωνα με τη μήνυση εργάζεται στη μονάδα Alphabet Inc (GOOGL.O) και την εταιρεία Allied Universal, ζητά χρηματική αποζημίωση για σωματική και συναισθηματική παρενόχληση στα γραφεία της Google στο Λος Άντζελες με βάση τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και την καταγωγή του.

Πολλές μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Google πέρυσι, ενέτειναν τις προσπάθειές τους για τη δημιουργία συμπεριληπτικών χώρων εργασίας μετά από πολλές διαμαρτυρίες. Περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι στην Google, που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή για το ζήτημα τον Απρίλιο, δήλωσαν ότι η εταιρεία δεν θεωρεί επαρκώς υπεύθυνους τους δράστες.

Σύμφωνα με τη μήνυση ο διευθυντής του Μπράουν έστελνε μηνύματα που ανέφεραν εκφράσεις όπως, «να τον πιάσεις στους γλουτούς, να τον κλωτσήσεις στη βουβωνική χώρα, να τον πετάξεις από ένα παραθύρου και να του πιάσεις με βία τις θηλές».

Ο κατηγορούμενος, πάντως, απολύθηκε για άλλους λόγους φέτος, σύμφωνα με την κατάθεση. Το προφίλ του στο LinkedIn δείχνει ότι έφυγε από την Google και την Allied Universal τον Ιούλιο.

Ο ανώτερος διευθυντής της Google για τις παγκόσμιες λειτουργίες της κοινότητας, Ρας Ροσίνι, “συμμετείχε στις διακρίσεις και τη σεξουαλική παρενόχληση και δεν έκανε καμία διορθωτική ενέργεια”, υποστηρίζει περαιτέρω η μήνυση.

Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας πέρυσι για αντικείμενα που λείπουν από τα γραφεία της Google, ο Ροσίνι έστειλε μήνυμα στον κατηγορούμενο ζητώντας να «τους γδύσει όλους».

Αφού ο κατηγορούμενος απάντησε ότι «ο Ντέιβιντ θα το λατρέψει», ακολούθησε ο Ροσίνι, απατώντας «Πες στον Ντέιβιντ να σκύψει».




Δες και αυτό!