Ουάσιγκτον: Διακόπηκε η χρηματοδότηση του καταφύγιου ΛΟΑΤΚΙ+ νεολαίας

01/10/2021
από
Ουάσιγκτον

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Casa Ruby που στηρίζει ΛΟΑΤΚΙ+ νεαρά άτομα στην Ουάσιγκτον, DC βάζει λουκέτο στο καταφύγιο έκτακτης ανάγκης από σήμερα, 1η Οκτωβρίου, αφού το Τμήμα Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της πόλης ενημέρωσε την οργάνωση, μόλις την περασμένη Παρασκευή, ότι δε θα ανανεώσει την επιχορήγηση σχεδόν 840.000 δολαρίων.

Η ομάδα έχει δημιουργήσει ένα GoFundMe για να συγκεντρώσει τα χρήματα, που απαιτούνται. Από τις 30 Σεπτεμβρίου, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 105.000 δολάρια, όμως, υπολείπονται ακόμη άλλα 700.000 ακόμη.

Οι εκπρόσωποι του Casa Ruby είπαν ότι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός θα χρειαστεί πιθανώς να απολύσει περίπου το μισό προσωπικό, σύμφωνα με την Washington Post.

«Ειδοποιήσαμε τα ωφελούμενα άτομα για να το γνωρίζουν, αλλά δεν πρόκειται να τους εμποδίσουμε να έρθουν ακόμη και μετά την πρώτη [Οκτωβρίου]», δήλωσε στην εφημερίδα ο Alexis Blackmon, διευθυντής κυβερνητικών υποθέσεων της Casa Ruby. «Ο σκοπός του GoFundMe είναι να συνεχίσει να συγκεντρώνει κεφάλαια για να… προσφέρει κάποιες μορφές υπηρεσιών εντός της κοινότητας. Έτσι, ανάλογα με το πόσο καλά θα πάει η συγκέντρωση κεφαλαίων και οι βασικοί μας στόχοι, ίσως μπορέσουμε να αυτοχρηματοδοτήσουμε ένα μικρό φάσμα υπηρεσιών του [καταφύγιου]».

Το Casa Ruby ξεκίνησε το 2012 ως καταφύγιο, που οργανώθηκε από εθελόντριες/ντές. Έκτοτε επεκτάθηκε στην προσφορά κρεβατιών για ΛΟΑΤΚΙ+ νεαρά άτομα που έχουν ανάγκη, καθώς και σε υπηρεσίες συμβουλευτική υγείας και βοήθειας σε μετανάστριες/στες.

Η Διευθύντρια Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της D.C. Laura Zeilinger είπε ότι ενώ υποστηρίζει το έργο της ιδρύτριας Ruby Corado, υπήρχαν προβλήματα με τις υπηρεσίες στις οποίες υποτίθεται ότι θα πήγαιναν τα χρήματα της επιχορήγησης.

«Το DHS δεσμεύεται για την ασφάλεια και την ευημερία των νέων, συμπεριλαμβανομένων των ΛΟΑΤΚΙ+ νεαρών ατόμων, για τα οποία γνωρίζουμε ότι βιώνουν δυσανάλογα την έλλειψη στέγης», δήλωσε η Zeilinger. «Δε μειώνουμε τη χρηματοδότηση για τις υπηρεσίες ΛΟΑΤΚΙ+ νεολαίας, οι οποίες θα συνεχίσουν να προσφέρονται μέσω του Continuum of Care. Οι αποφάσεις ανανέωσης των επιχορηγήσεων βασίζονται στη διασφάλιση της λογοδοσίας και της συνέχειας των ποιοτικών υπηρεσιών και της ασφάλειας των κατοίκων μας. Εκτιμούμε τις κοινοτικές οργανώσεις που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες και τιμούμε τις συνεισφορές του Casa Ruby.»

Η απόφαση να μην ανανεωθεί η επιχορήγηση έρχεται έξι μήνες αφότου η Casa Ruby υπέβαλε καταγγελία κατά του DHS, αφού η ομάδα είπε ότι η υπηρεσία δεν αντιμετώπισε τις διακρίσεις κατά των τρανς ατόμων, ανέφερε η Washington Blade.




Δες και αυτό!